Peste 900 de polițiști, jandarmi și pompieri arădeni, mobilizați pentru buna desfășurare a Referendumului

De Ioana Costas
3Comentarii
Peste 900 de polițiști, jandarmi și pompieri arădeni, mobilizați pentru buna desfășurare a Referendumului
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, precum și alte structuri MAI), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. “În acest context, precizăm că 556 de polițiști vor asigura paza și protecția la 279 de secții de votare, dintre cele 437 ce se vor constitui pe raza județului Arad, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI”, au declarat reprezentanții IPJ Arad.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 278 de polițiști și 73 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate”, au mai precizat cei de la IPJ Arad.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad va avea în responsabilitate 73 de secții de votare, unde vor fi prezenți peste 140 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

145 de pompieri arădeni asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii ISU Arad desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Totodată, 64 de polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad vor asigura paza și supravegherea a 32 de secții de votare aflate în zona de competență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea. În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI”, au punctat reprezentanții IPJ Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor