Potrivit medicului Constantin Anton, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, majoritatea pacienţilor au mâncat ciuperci culese din pădure. Bolnavii sunt internaţi atât la secţia Interne a Spitalului Judeţean, cât şi la Pediatrie sau Boli Infecţioase.
Cadrele medicale susţin că majoritatea pacienţilor au serioase afecţiuni hepatice şi renale.
“Au mâncat ciuperci de pădure care se mai numesc în zonă vineciori sau chiar hribi. Unii au stat mai mult acasă, iar starea lor s-a agravat şi sunt destul de greu de tratat acum”, a afirmat asistenta Maria Avramescu, de la SecţiaInterne, care a menţionat că pacienţii sunt din localităţile Cuşma, Rebra, Galaţii Bistriţei sau Nuşeni, adică din zone diferite ale judeţului.
Semnele obişnuite ale intoxicaţiilor sunt: deranjamentele stomacale şi intestinale, dar şi erupţiile pe piele, însoţite de mâncărimi, asemănătoare urticariei.
Numeroase ciuperci conţin toxine rezistente la căldură, pe care nici o fierbere îndelungată nu reuşeşte să le distrugă, provocând otrăviri foarte grave, chiar mortale. O singură ciupercă otrăvitoare amestecată printre cele bune poate să aibă efecte grave pentru sănătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!