Piață de lemne cu 7,9 milioane lei

De Andreea Pintea
3Comentarii
Piață de lemne cu 7,9 milioane lei
© Locul viitoarei piețe de lemne din Arad FOTO: Google Maps
Primăria intenționează că construiască o piață de lemne pe strada Poetului, investiția ridicându-se la peste 7,9 milioane lei.

Adio piață de lemne la Obor! Primăria intenționează ca cel târziu până în 2019 vânzarea de lemne să se mute definitiv de la Obor și să se desfășoare în cadrul unei piețe de lemne amenajate cu platforme și spații de expunere. Investiția totală se ridică la 7,93 milioane de lei și ar urma să fie asigurată de la bugetul local, asta în condițiile în care consilierii locali vor aproba în ședința de astăzi documentația tehnico-economică Studiu de fezabilitate „Amenajare Piața de Lemne, str. Poetului”.

De ce o piață nouă?

„Pe lângă piețele agroalimentare care s-au dezvoltat în fiecare cartier, în Arad funcționează o singură piață care deservește comerțului cu lemne – lemn fasonat ca materiale de construcții sau pentru foc. Având în vedere amplasarea pieței existente în apropierea zonei centrale a orașului, precum și accesul limitat al autovehiculelor de tonaj peste 3,5 tone și posibilitatea de parcare limitată în zonă, au condus la necesitatea identificării unei noi locații adecvate pentru această destinație”, explică primarul Gheorghe Falcă.

Date tehnice

Noua piață de lemne ar urma să se întindă pe o suprață de 14.868 mp, suprafața totală a terenului fiind de 106.238 mp. Ca timp de execuție, Primăria estimează 24 de luni, urmând ca lucrările să înceapă din ultimul trimestru al acestui an și să se încheie în 2019.

„Investiția constă în construirea unei piețe de lemne având ca obiectiv un container administrativ, platforme pentru vînzarea lemnelor utilizate ca material de construcție, spații de expunere remorci cu lemne de foc, și spații de expunere lemne de foc în containere. Soluția aleasă a fost realizarea unor imobile adaptate la stilul în care sunt amplasate, asigurarea unei cât mai eficiente soluții, atât pentru realizarea circulațiilor, cât și pentru realizarea unor module de expunere care să poată fi adaptate cât mai eficient cerințelor expozanților. De asemenea s-a urmărit asigurarea unui front stradal cât mai deosebit în raport cu frontul stradal construit existent, precum și integrarea construcției noi în ansamblul arhitectural existent. Pe amplasament vor exista mai multe platforme pentru expunerea lemnelor pentru construcție în interiorul sitului cât și un container administrativ amplasat la frontul stradal al str. Negoi”, se explică în proiectul supus votului Consiliului Local.

„Este necesară o locație adecvată pentru o nouă piață de lemne” Gheorghe Falcă3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor