Pictură, grafică, sculptură

De Vasile Filip
Reactualizat la:
La vernisajul de la „Clio” FOTO: V.F.
La vernisajul de la „Clio” FOTO: V.F.
În expoziţia de grup a Asociaţiei de arte plastice „Ion Andreescu” de la sala „Clio”.

Attila Csillag, Ecaterina Lauko, Ion Cociuba, Cetina Marinel, Gabriel Sfechiş şi sculptorul Ludovic Kisvarday au fost protagoniştii expoziţiei de grup a Asociaţiei „Ion Andreescu”, vernisată, miercuri seara, la sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad.

Deschiderea a fost făcută de vicepreşedintele asociaţiei, Marius Burlan, iar de prezentarea autorilor şi lucrărilor acestora s-a ocupat criticul de artă Dan Lăzărescu.

Aplicat, în stilu-i caracteristic, el a făcut o aprecire succintă despre fiecare artist plastic prezent la vernisaj şi creaţiile cu care a venit în faţa publicului.

Aflată la prima expoziţie, Cetina Marinel dovedeşte „o manieră deosebită de-a înţelege şi pune lucrurile pe pânză” iar a crea „în nuanţe de albastru atât de reuşit înseamnă că ea este încercată temeinic de nevoia de a picta”.
La numai 17 ani, Gabriel Sfechiş prezintă „lucrări de grafică făcute cu un instinct decorativ cu totul remarcabil”.
Attila Csillag are „un set de lucrări deosebit de sugestive” iar peisajele sale sunt „încărcate de poezie”.
Sculptorul de la Pecica, Ludovic Kisvarday, este un iubitor al lemnului şi exploatează „capacitatea de sugestie pe care a găsit-o în natură”, el „eliberează doar limetele de forţă a unei sculpturi preexistente”. E „un sculptor de o expresivitate ieşită din comun, cu o ştiinţă a detaliului deosebită”.

Ecaterina Lauko este prezentă cu portrete şi compoziţii figurative, realizate în ulei, cu tentă clasică şi poantilism.
Nu în ultimul rând, Ion Cociuba are, în această expoziţie, naturi statice cu flori şi peisaje, realizate într-o manieră clasică, în stilul care-l reprezintă.

„Merită felicitări toţi artiştii pentru frumoasa prezenţă din această expoziţie” (Dan Lăzărescu)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !