Pictură în muzeul din Şiria

De D.B.
La vernisajul expoziţiei
La vernisajul expoziţiei
Un nou eveniment cultural la Muzeul Memorial ,,Ioan Slavici și Emil Monția”.

La muzeul din Șiria a avut loc, astăzi, vernisajul unei expoziţii de pictură, în cadrul căruia au fost prezentate lucrări aparținând artiştilor plastici Dorin Lihor, Petru Voștinariu, Zsolt Kolumban și Ina Pricop.
Zsolt Kolumban, în vârstă de 70 de ani, arhitect de meserie și fost profesor de desen la Liceul de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad, membru în cenaclul de pictură ,,Ion Andreescu” a expus un număr de cinci tablouri, aparținând picturii abstracte.
Dorin Lihor, în vârstă de 61 de ani, este cel mai vechi membru al cenaclului ,,Ion Andreescu”, fiind printre membri fondatori. Șirianul Lihor se numără printre cei mai mai apreciaţi pictori arădeni, având nenumărate tablouri expuse și vândute, atât în țară, cât și în străinătate.
Ina Pricop – președinte al Asociaţiei ,,Ion Andreescu” – este un pictor abstract şi a participat pentru prima dată într-o expoziţie la Șiria. Ea a venit cu cinci tablouri, de anul acesta dar și…de acum patru ani.
Petru Voștinariu, pictor expresionist, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design din Timișoara, a prezentat cinci tablouri și, în ciuda vârstei sale, nu este la prima expoziție de genul acesta.
Despre toți pictorii amintiți și despre operele lor și-a expus pledoariile prof. Dan Lăzărescu, profesor și critic de artă, care a încălzit inimile ascultătorilor prin frumoasele cuvinte rostite.

Pictură şi vin

Expoziția s-a bucurat de o asistență numeroasă, avându-se în vedere faptul că a urmat apoi sărbătoarea vinului în Podgorie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !