Pile şi relaţii la DGASPC Arad

De Diana Dutu
Reactualizat la:
41Comentarii
Erika Stark spune că nu va ţine cont de pile Foto: JA
Erika Stark spune că nu va ţine cont de pile Foto: JA
ARAD. Directorul DGASPC Arad, Erika Stark, a recunoscut că parte din angajaţii instituţiei sunt acolo pe „pile, relaţii şi culoare politică”.

Realitatea pe care o ştia toată lumea, dar nu o recunoştea nimeni, a fost pusă pe tavă chiar de către directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Erika Stark: unii angajaţi din instituţia pe care o conduce au ajuns acolo pe pile, relaţii şi culoare politică, nu datorită cunoştinţelor şi abilităţilor lor. Stark a recunoscut acest lucru în şedinţa Consiliului Judeţean Arad, acolo unde a fost atacată de consilierii PSD, dar a răspuns tot cu un atac virulent: „Pentru a demonstra că managementul meu nu este unul defectuos, aşa cum se susţine, voi lua măsuri disciplinare împotriva tuturor angajaţilor care greşesc, indiferent de pilele, relaţiile şi culoarea politică a acestora şi indiferent cum au fost angajaţi”.

Totul a ieşit la iveală după ce consilierii PSD au solicitat prezenţa Erikăi Stark la şedinţă pentru a o lua la rost faţă de imaginea pe care DGASPC o are în presă. Aleşii judeţeni au contestat managementul directorului şi l-au catalogat drept deficitar. „Am constatat că persoanele care conduc instituţia nu au oferit răspunsuri coerente şi clare referitoare la acuzaţiile aduse de presă. Mai mult, orice articol publicat online provoacă zeci sau chiar sute de comentarii, care vin din interiorul instituţiei, care aduc acuzaţii şi mai grave legate de acte de corupţie şi abuzuri ale celor care conduc DGASPC”, a spus consilierul Marius Sulincean.
Acesta a pus accent pe faptul că multe dintre dezvăluirile apărute în Jurnal arădean şi pe site-ul www.aradon.ro au venit din interiorul instituţiei, de la angajaţi nemulţumiţi de atitudinea pe care o are Stark.

Probabil că, mânată de dorinţa de a se apăra, Erika Stark a anunţat că, de fapt, nu la ea este problema, ci la câţiva angajaţi „violenţi în limbaj”. „Am decis ca aceşti angajaţi să fie cercetaţi de comisia de disciplină a Direcţiei. Şi comisia să stabilească măsurile care vor fi luate împotriva lor. Indiferent de pilele, relaţiile şi culoarea politică a acestora”, a anunţat Stark.

Cine sunt?

Rămâne să vedem care sunt acei angajaţi „violenţi”, din punctul de vedere al directorului, „incomozi”, din punctul de vedere al persoanelor vizate, care vor răspunde în faţa comisiei de disciplină a DGASPC.41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor