Pistru: Masterplanul a rămas secret

De Simion Todoca
Pistru: Masterplanul a rămas secret
Deputatul Eusebiu Pistru acuză Ministerul Transporturilor că a trimis Masterplanul pe transporturi la Comisia Europeană fără niciun fel de dezbatere.

ARAD. Comisia pentru infrastructură şi transporturi a Camerei Deputaţilor l-a chemat degeaba pe ministrul Ioan Rus la discuţii pe marginea Masterplanului, care va primi finanţare europeană doar dacă va fi aprobat de către Comisia Europeană. Lucru care, crede Pistru, este puţin probabil, dacă proiectul a fost trimis în forma prezentată de către ministrul Ioan Rus la ultima întâlnire, formă care nu conţinea elemente esenţiale, cum ar fi termene exacte pentru fiecare fază, prioritizare etc. „A fost o întâlnire degeaba, ministrul a venit şi ne-a spus că nu se mai poate schimba nimic, pentru că proiectul a fost deja trimis la Comisia Europeană, unde va fi susţinut pe 26 mai. Pur şi simplu, masterplanul a rămas secret, lucru pe care l-a criticat inclusiv comisarul european Corina Creţu. Guvernul, respectiv Ministerul Transporturilor, nu a dorit nicio dezbatere pe marginea gravelor deficienţa semnalate de către liberalii din Comisia pentru Transporturi, cum ar fi discriminarea crasă între sectorul rutier, pentru care se propune suma de 13 miliarde Euro şi cel feroviar, care va primi-dacă Masterplanul va fi aprobat- doar 10 miliarde. Aceasta, în condiţiile în care 70% din tuneluri şi poduri feroviare sunt degradate în proporţie de 80% şi ar necesita reparaţii urgente”, spune Pistru. Din cele spuse de ministrul Rus, Eusebiu Pistru a identificat un singur motiv de satisfacţie : autostrada Sibiu- Vâlcea- Piteşti a ajuns pe locul unu la priorităţi. Şi, un motiv de mare insatisfacţie : în privinţa Aeroportului Arad, rămîne cum s-a stabilit : nu se dă nimic! Pistru spune că ministrul Ioan Rus a adus argumentul pentru care Aeroportul Arad nu a fost „prins” în masterplan: nu se justifică, pentru că este prea aproape de Timişoara, aşa că, dacă vrea modernizare, Consiliul Judeţean Arad să dea banii!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !