Podium arădean la Oradea

De ​Eugen Rogojan
Podium arădean la Oradea
Copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad au fost de trei ori pe podiumul Festivalului „Flori de mai” de la Oradea.

Desfășurat la finalul săptămânii trecute în orașul de pe Crișul Repede, Festivalul „Flori de mai” a fost organizat de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Orizont” Oradea, arădenii participând la secțiunile Muzică și dans, Teatru-dramă-joc și Expoziție decorațiuni.

Tema festivalului a fost „Magia Primăverii”, evenimentul desfășurându-se în Sala Arcadia a Teatrului de Stat „Regina Maria” Oradea. Corul de copii „Ghiocelul”, al CSEI Arad, coordonat de prof. Ștefan Uhrec și prof. Ionela Pașca, a reușit să obțină locul întâi, impresionând publicul și juriul cu spectacolul „Lume a copiilor”. Și trupa Vivantis, tot a CSEI Arad, coordonată de prof. Laura Chîlnicean, prof. Ana Peia şi prof. Angela Mateş, a reușit să impresioneze, obținând locul trei cu momentul teatral „Floarea care mișcă piatra”. De asemenea, toți elevii CSEI, împreună cu profesorii lor, au realizat lucrări de decorațiune, colaje, picturi și felicitări, obținând la festivalul orădean locul întâi.

„Plecând de la scopul acestui proiect, acela de a aduce în atenţia comunităţii că şi elevii cu CES sunt capabili să creeze emoţie, dar şi să-şi descopere noi aptitudini, prin participarea la acest Festival-Concurs, elevii de la CSEI-Arad au dovedid încă o dată în plus că nu există graniţe între categorii de persoane atunci când este vorba de talent şi că orice dizabilitate ascunde în esenţa ei, şi o abilitate”, spune prof. Laura Chîlnicean, profesor în cadrul CSEI Arad și coordonator al comisiei pentru promovarea imaginii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă.

descarcare-200Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !