Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru minivacanța de 1 Mai

De Ioana Costas
Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru minivacanța de 1 Mai
Având în vedere ca în perioada următoare va fi minivacanța de 1 Mai, perioada ce reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor, din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport.

„În acest sens, Poliția de Frontieră va menține toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ care au fost asigurate și cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Pentru fluidizarea traficului, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei subordonate I.T.P.F. Oradea, în limita configuraţiei acestora. În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei subordonate I.T.P.F. Oradea şi în zona de competenţă”, se arată într-un comunicat de presă a Poliției de Frontieră.

Totodată, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei aflate în competenţă, astfel: pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac -Nagylak; P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota; P.T.F. Turnu – Batonnya și P.T.F. Vărşand – Gyula. Pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany și P.T.F. Săcuieni -Letavertes.

Începând cu 7.04.2017, atât Poliţia de Frontieră Română, cât și autoritățile de frontieră ale statelor vecine din Ungaria, efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !