„Poliţistul a dat primii pumni!”. Unul dintre aşa-zişii „agresori” vorbeşte

De Ioana Costas
Reactualizat la:
83Comentarii
„Poliţistul a dat primii pumni!”. Unul dintre aşa-zişii „agresori” vorbeşte
Potrivit acestuia, poliţistul a spus: „Sunt un organ al legii, am o bâtă în maşină şi vă rup oasele”. A crezut că are de-a face cu un interlop care se dă poliţist cu scopul de a intimida.

Pentru el pare o scenă desprinsă din „Procesul” lui Kafka. Ne referim aici la unul dintre aşa-zişii „agresori” ai poliţistului. A venit la redacţie intrigat de cele scrise în presă despre evenimentele de vineri spre sâmbătă noaptea, produse în parcarea supermarketului Penny, iar varianta sa este atât de diferită de cele susţinute de autorităţi în faţa presei. „Poliţistul nu s-a legitimat. Nu şi-a spus gradul, funcţia şi numele”, a fost unul dintre primele lucruri susţinute de tânăr, „iar noi nu i-am făcut nimic la maşină. Nu ştiu cum a ajuns el la concluzia asta!”. A crezut că are de-a face cu un interlop. Cu un interlop care se dădea drept poliţist şi care spunea: „sunt un organ al legii, am o bâtă în maşină şi vă rup oasele” – la întreaga scenă asistând şi copilul poliţistului, care se afla în maşină – conform spuselor tânărului implicat în tot acest coşmar pe care îl trăieşte. Un coşmar în care mascaţii au venit peste prietenul lui în casă la ora 9.00 dimineaţa – la aproximativ 6 ore de la incidentul din parcarea supermarketului – în timp ce deja avea o citaţie în cutia poştală pe care scria că la ora 12.00 să se prezinte la Poliţie.

„Vineri spre sâmbătă, la ora 3 dimineaţa, m-am întors cu prietena mea, cu amicul meu şi cu prietena lui de la o petrecere de pe ştrand. Petrecerea s-a ţinut la o căsuţă în apropierea toaletelor, mai exact. Ne-am întors spre casă, iar în momentul în care ne-am oprit la Penny, o maşină a oprit în spatele nostru şi cu un comportament cât se poate de… eu l-aş cataloga de interlop, cu un vocabular desprins de la cort, un bărbat ne acuza că i-am devastat maşina – lucruri total neadevărate. O fi fost maşina dânsului devastată, dar nicidecum de către mine! El avea un comportament cât se poate de agresiv. Am încercat să-l îmbun, să-i vorbesc frumos, l-am rugat frumos să termine fiindcă nu noi i-am devastat maşina. Noi am oprit maşina ca să ne dăm jos. Eu stau în Alfa. Când am coborât din maşină, dânsul a coborât şi el şi a început să ne înjure şi să ne ameninţe cum că va scoate o bâtă din maşină şi că ne va rupe oasele, nicidecum acele zvonuri apărute pe unele site-uri (altele decât Aradon-n.r.) că el s-a legitimat. Eu am fost profund şocat când am văzut de dimineaţă ce a apărut pe un site, unde apăreau şi numele noastre, unde furnizau informaţii total neadevărate. Absolut nimeni nu ne-a întrebat şi pe noi ce s-a întâmplat. Foarte interesant că variantele apărute în online se contrazic între ele: cum că poliţia ne-ar fi aşteptat câteva ore, în alt articol a scris că am ieşit dintr-un magazin. Era ora 3 dimineaţa. Este total neadevărat că s-a legitimat şi mi se pare extrem de revoltător că te poţi folosi de o minciună cum că ţi-am bătut copilul. Nu am antecedente penale, eu, amicul meu, prietenele noastre suntem angajaţi, avem funcţii. Asta este şi marea noastră enigmă: de ce noi? De unde până unde? Am văzut un articol în care scria că după ce l-am bătut pe el, l-aş fi lovit pe copilul lui. Nu s-a atins absolut nimeni de el. În momentul în care îl rugam frumos să plece acasă şi să termine cu chestia asta fiindcă nu noi i-am devastat maşina, prietenul meu l-a întrebat unde i-am stricat maşina. E foarte interesant că atunci el susţinea că i-a fost ruptă oglinda. Astăzi citesc în presă cum că i-a fost spart geamul, dar atunci el era revoltat din cauza oglinzii. În momentul în care prietenul meu l-a întrebat «unde?» poliţistul l-a lovit cu doi pumni în piept şi un pumn în barbă”, a povestit tânărul pentru Jurnal Arădean/Aradon.

Acesta a continuat: „Efectiv am strigat la toată lumea să plece acasă, la el am strigat să urce în maşină, la prietena mea am strigat să mă urmeze sus, dar poliţistul nici măcar nu voia să se împace cu această idee. Şi nu voia să ne lase să plecăm, că noi i-am devastat maşina, că el va scoate o bâtă din maşină şi ne va pune la punct. Nicidecum un comportament de poliţist. Eu am crezut că am treabă cu un interlop care se foloseşte de ideea de poliţist să ne intimideze, nicidecum nu avea un comportament de poliţist, nicidecum să ne arate o legitimaţie. Am auzit nişte fabulaţii care efectiv te storc de viaţă. Am apelat la un avocat, dânsul mi-a spus să vin la ziar să cer un drept la replică, dacă mi se oferă, să îl spun. Şi asta şi fac. În momentul în care am strigat ca toată lumea să plece acasă, lucrurile au degenerat şi s-a iscat o bătaie. Bătaia a durat câteva secunde. În orice om intervine instinctul de apărare, e firea naturii. El, la un moment dat, a urcat în maşină, în momentul în care a urcat l-a tras pe prietenul meu după maşină la câţiva metri, prietenul meu a căzut pe piciorul prietenei mele. Atunci toată chestia s-a încheiat şi am plecat acasă. Am plecat acasă întrebându-ne efectiv ce a fost toată chestia asta. De unde a apărut toată chestia asta?”

A doua zi de dimineaţa, spune tânărul, prietenul său a primit o înştiinţare prin care i se cerea să se prezinte la Poliţie la ora 12.00. „La ora 9.00 dimineaţa l-au ridicat mascaţii. Nu mă pricep dacă este un abuz sau nu, dar odată ce primeşti o înştiinţare cum că la ora 12.00 să te prezinţi la Poliţie şi tu, la ora 9.00, să fii ridicat de mascaţi… mi se pare un abuz total. De sâmbătă până astăzi am auzit „n” variante: că l-am lovit cu o cheie cu care schimbi roata, cheia aceea în formă de cruce, că l-am lovit cu cheia respectivă în ochi. Prietenul meu nici nu deţine în maşină cheie de aceea şi să o scot din poşeta prietenei mele este puţin probabil, după care i-am bătut copilul, după care am intrat în maşină după copil să-l bat, după care tot felul de aberaţii că s-a legitimat, că mergea spre casă – nicidecum. Până la urmă, toate lucrurile acestea se vor dovedi în final, fiindcă nu cred că trăiesc într-o ţară în care voi plăti pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Efectiv trăiesc un abuz şi trăiesc un coşmar. Nu încerc să dramatizez, dar nu-mi vine să cred ce se întâmplă! Şi toate lucrurile acestea se întâmplă pentru că a fost implicat un poliţist”, a spus tânărul.

Tânărul spune că a fost la supermarketul în a cărui parcare a avut loc incidentul pentru a întreba dacă se vede pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate pe clădirea supermarketului incidentul. „Am fost astăzi la Penny să întreb dacă mă pot ajuta cu o informaţie: dacă se vede pe camerele lor de supraveghere incidentul, ca eu ulterior să mă duc la avocat, avocatul să-mi dea o foaie şi eu, cu foaia respectivă, să mă duc să cer înregistrările. În momentul în care eu am fost acolo, a ajuns acolo şi poliţistul care cercetează incidentul. M-a luat la 11 metri că ce caut eu aici şi m-a prezentat colegului său ca fiind agresorul. L-am rugat să aibă grijă ce termeni foloseşte. Am înţeles: vineri spre sâmbătă noaptea a fost incidentul, sâmbătă dimineaţa l-au şi ridicat mascaţii, a şi primit înştiinţarea. Luni dimineaţa a apărut în presă cum că am agresat un poliţist. Vreau să cred că este vorba despre o mare eroare. S-a ajuns într-un punct în care sunt făcut efectiv troacă de porci. Nu sunt şi nu am fost un tip care a tulburat liniştea publică, nu am fost şi nu sunt un huligan – cum se „ştie” acest lucru din surse. Nu ştiu care sunt acele surse. Gândind acum la rece, trebuia să sunăm sau să mergem la Poliţie şi să le spunem că am fost agresaţi pe stradă, dar în momentul respectiv vrei să scapi, nu te gândeşti, lucrurile nu au stat ca aici, într-un ambient normal, civilizat. Acolo s-au schimbat replici, s-au produs îmbrânceli, ameninţări, că ne rupe cu nu-ştiu-ce bâtă. Avea o fixaţie cu nu-ştiu-ce bâtă din maşină. Probabil în încercarea lui de a ne intimida şi de a controla întru totul situaţia se folosea de bâtă. Apoi a spus că este un organ al legii şi că el ne va pune pe noi la punct, să avem grijă ce facem, că el este poliţist şi ne rupe oasele. Exact asta a fost replica lui. Nu pot să cred că un poliţist poate să aibă un comportament de interlop, în halul ăsta. Şi domnul care ne-a luat declaraţiile, poliţistul, m-a luat la glume: «Ai noroc că nu a scos bâta la tine!»”, a încheiat tânărul.

De ce nu a sunat la 112 poliţistul, pentru a sesiza faptul că ar fi fost bătut? Cum de a ştiut unde se află aşa zişii „vandali” care i-au distrus maşina? În mod normal, poliţiştii ar sfătui orice cetăţean care s-ar fi trezit cu oglinda ruptă, maşina zgâriată să depună o sesizare la Poliţie.83Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor