Porcii din Alfa, la alăptat printre blocuri, între flori

De Valentin Goran
13Comentarii
Porcii din Alfa, la alăptat printre blocuri, între flori
Cartierul Alfa, arădenii, zona Mărului, caii, porcii, vacile, cauciucurile arse și căutătorii prin gunoaie. O telenovelă demnă de un oraș ce se dă cult.

Am putea spune că arădenii din Alfa trăiesc o situație tragi-comică, din păcate o situație la care atât Palatul Administrativ, cât și organele abilitate să o rezolve cumva ridică din umeri a neputință. Vorbim despre o situație despre care tot scriem de vreo câțiva ani buni și tot degeaba. Dar să facem o recapitulare scurtă. Strada Mărului vă spune ceva? Undeva, prin 2007, aici deja trăiau aproximativ 500 de suflete venite de prin toate colțurile țării. Încet, încet, au apărut colibele din carton, mai apoi din lemn și, cum e de la sine înțeles, sufletele s-au înmulțit și colibele de asemenea. Acum, în 2017, putem spune că zona Mărului este, fără doar și poate, o favelă a micii Viene. Să vizitezi această zonă nici ziua nu este recomandat, darămite noaptea.

Cei de la Mediu și cianurile din Alfa

De cauciucurile arse aproape noapte de noapte în această zonă, de care polițiștii și cei de la Mediu știu dar nu fac nimic am tot scris. Dar… tot degeaba. Arădenii din Alfa sunt astfel intoxicați cu cianuri și alte substanțe rezultate din urma arderii de mai bine de 10 ani. Tot de mai bine de 10 ani, Municipalitatea a promis că aici se va construi o bază sportivă, dar anii au trecut iar arădenii au rămas cu promisiunile dar mai ales cu sutele de suflete ce s-au aciuat pe Mărului și care ne-au umplut orașul de oameni ce caută prin gunoaie, cerșesc pe Bulevardul Revoluției și își lasă animalele libere prin cartierul apropiat lor.1

2

4

Porcii din Alfa

Dar să revenim la animale. Nu există vreun locuitor din Alfa care să nu fi văzut în ultimii zece ani porci, cai sau vaci printre blocuri. De reclamații, putem spune că sunt cu sutele. De vreo rezolvare, niciuna.

Iată mesajul transmis pe adresa redacției un arădean care s-a trezit, duminică, 4 iunie, cu o scroafă și purcelușii ei, chiar sub geamul său, printre flori.


„Se poate un mic ajutor din partea dumneavoastră în legătură cu o nemulțumire a oamenilor care locuiesc în cartierul Alfa din Arad? Dacă se poate să faceți o știre în legătură cu animalele care vin de pe renumita strada Mărului. Săptămâna asta m-am întâlnit cu o turmă de porci de cel puțin două ori și ceea ce a umplut paharul a fost că azi am fost surprins să ajung acasă și să văd la mine la geam, în grădina blocului, patru porci tolăniți la umbră. O scroafă cu purcei care alăpta și care totodată a smuls și o gramadă de flori. A trebuit sa ies afară, să fug dupa ei și să-i alung cu pietre ca să plece de acolo. Mi se pare absurd ceea ce se întâmplă și pentru început am zis sa apelez la voi pentru că nu știu un alt mod prin care să atrag atenția primăriei”, ne spune arădeanul. Vom mai reveni pe acest subiect!

porc11

dsc_6111

dsc_610513Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor