Poveste de iubire la Castel

De L.B.
Poveste de iubire la Castel
Prof. Luciana Ianculescu a lansat cartea „Tandreţea neîngăduită a toamnei”.

ARAD. Într-un cadru autumnal impresionat de sunetele muzicii beethoveniene, publicul arădean a participat, zilele trecute, la lansarea unei poveşti din viaţa „Titanului de la Bonn”, poveste cuprinsă în cartea profesorului Luciana Ianculescu: „Tandreţea neîngăduită a toamnei”.

Surprinzător! şi totuşi povestea e legată de Arad. Se pare că, printre multe alte personalităţi ce s-au perindat prin Arad, a fost şi compozitorul german. Ce l-a adus pe aceste meleaguri? Cartea ne răspunde că dragostea pentru o tânără pe nume Therese von Brunswick – fiica lui Anton (Antal ) şi a Elisabetei Brunswick. O familie nobiliară de al cărei nume se leagă, la un moment dat, cel al castelului din Săvârşin. Se pare că cei doi tineri au avut o întâlnire discretă, de o săptămână, chiar la castel. Ascunsă de ochii familiei, dar şi de cei ai străinilor, după cum afirmă în carte săvârşineanca Emilia Cereanu.

Volumul Lucianei Ianculescu (ea însăşi din Arad!) a fost prezentat de Elena Rodica Colta (etnolog) şi Petru M. Haş (poet). El se distinge prin nota romantică, poetică, deosebit de potrivită temei alese, în care este conceput şi printr-o laborioasă şi istovitoare documentare făcută în Austria, Ungaria şi România. Subsolul paginilor abundă de note din limbile: engleză, germană, maghiară şi română, autorul face trimitere la o preţioasă bibliografie.

Cartea reprezintă un un gest duios faţă de memoria muzicianului Ludwig van Beethoven, un gest îngăduit faţă de neîngăduita poveste de dragoste a celor doi îndrăgostiţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !