Pregătiţi pentru inundaţii

De Ioana Costas
Pregătiţi pentru inundaţii
ISU Arad pregăteşte un exerciţiu de amploare împreună cu echipe de intervenţie din Austria, Germania, Cehia şi Bulgaria.

Vor să vadă cât sunt de pregătiţi pentru inundaţii. ISU Arad, împreună cu echipaje de intervenţie din Austria, Germania, Cehia şi Bulgaria, vor participa la un exerciţiu desfăşurat pe raza judeţului nostru în cadrul căruia se va urmări „pregătirea personalului de conducere a modulelor de protecţie civilă, a echipelor de suport şi asistenţă tehnică în vederea îmbunătăţirii coordonării şi interoperabilităţii acestora pentru acordarea sprijinului țărilor care solicită asistenţă internaţională în caz de inundaţii”.
Exerciţiul va avea loc pe raza judeţului Arad în perioada 21-25 octombrie, 50 de autospeciale ale ISU Arad şi ale echipajelor internaţionale fiind angrenate în exerciţiu. „În perioada 21-25 octombrie în judeţul Arad va avea loc exerciţiu internaţional cu forțe și mijloace în teren pentru module de protecţie civilă destinate procesului de pentru gestionare a inundaţiilor – ROMODEX 2015. Acțiunea, desfășurată în baza aprobării Comisiei Europene a proiectului <<Exerciţii pentru module de protecţie civilă, echipe de suport şi asistenţă tehnică şi echipe de protecţie civilă a Uniunii Europene LOT 2 module destinate intervenţiei la inundaţii>> este organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în parteneriat cu Fundaţia Centrul Naţional APELL pentru Managementul Dezastrelor, Directoratul General pentru Siguranţa la Incendii şi Protecţie Civilă Bulgaria şi Serviciul de Salvare din Estonia”, au precizat reprezentanţii ISU Arad.
Echipele de intervenţie internaţionale care vor susține activitățile din teren provin din Austria, Germania, Cehia şi Bulgaria și dețin capabilităţi operaţionale, module de salvare cu bărci şi module cu capacitate mare de pompare. Totodată, echipa de protecţie civilă a Uniunii Europene (EUCPT) va avea în componență experţi aparținând statelor membre, cu rol de facilitare a procesului de acordare a asistenţei internaţionale, de evaluare a situaţiei şi de sprijin pentru autorităţilele naţionale în gestionarea situaţiei de urgenţă.
Conducerea şi coordonarea exerciţiului va fi asigurată de o echipă internaţională formată din experţi în coordonarea asistenţei în caz de dezastre din Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Austria, Grecia, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Estonia. La eveniment vor participa şi observatori din mai multe state UE care vor lua parte la procesul de evaluare a operaţiunilor de intervenţie, de planificare şi suport.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !