Premieră aşteptată: Ziua sportului universitar arădean

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Premieră aşteptată: Ziua sportului universitar arădean
© FOTO: M.A.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Universitatea „Aurel Vlaicu”, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad, au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, debutul în data de 25 mai, a manifestării „Ziua Sportului Universitar Arădean”, prima manifestare de acest gen în Arad.

La conferința de presă găzduită de Sala Ferdinad din incinta Primăriei Arad, au fost prezenți prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” și Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Miercuri, în cadrul acestui apel la mişcare se vor desfășura: un simpozion științific studențesc (ora 9.00 – complex M – UAV); un meci de fotbal între studenții celor două universități, ce se va disputa pe stadionul Motorul (ora 12.00), și o regată nautică de Dragon Boat, tot între studenți, cu plecarea din zona pontonului CSȘ Gloria Arad – Perla (ora 14.00).

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că „această iniţiativă sub care ne-am început și anul universitar, aparținând domnului primar și domnului ministru al Învățământului de la vremea respectivă, Sorin Cîmpeanu, ca cele două Universități arădene să colaboreze, va continua. Este o colaborare fructoasă și vom face această temă de a dezvolta sportul și sănătate tinerilor. Am început prin acțiuni în cursul săptămânii trecute, la baza Constructorul, tot la inițiativa domnului primar, cele două Universități selectându-și echipe care au participat la campionate de volei pe nisip, fotbal și vom continua cu competiţiile din 25 mai. Studenții au primit extraordinar de bine iniţiativa și sunt foarte mulți studenţi străini înscriși la această competiție și ne bucurăm că, la inițitiva cadrelor didactice de la cele două universități reunite, cadre de renume, cum ar fi dl. prof. Bitang, coordonator al evenimentului, am reușit să dăm drumul acestei acțiuni pe care o visăm de ani buni”.

Prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, a precizat că „pe data de 25 mai va avea loc o competiţie sportivă organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Arad la care vor participa cele două Universităţi Arădene, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Universitatea „Aurel Vlaicu”. Este prima de acest gen care s-a organizat în municipiul Arad, dar eu zic că va fi doar începutul unei colaborări fructoase între cele două Universități, de unde vor avea de câștigat nu doar studenții, ci și comunitatea arădeană deoarece trebuie să ne impunem pe plan național și universitar cu tot ceea ce înseamnă mediul universitar la Arad. Competiția înseamnă fairplay, sport, sănătate”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !