Prima dunga albastra pe mal

De Adriana Barbu
47Comentarii
Cam aşa va arăta prima pistă de biciclete din oraş foto: A.B.
Cam aşa va arăta prima pistă de biciclete din oraş foto: A.B.
O porţiune de câţiva metri are deja conturată viitoarea pistă de biciclete, de culoare albastră, de pe malul Mureşului.

Arad. E vizibilă pista de biciclete. Pe o porţiune. Şi e albastră. Prima imagine cu viitoarea pistă de biciclete de pe malul Mureşului o puteţi vedea în dreptul Bisericii Maranata. E o porţine de câţiva metri de pistă de bicicletă albastră care dă culoare (din acest week-end) malului Mureşului. Şi aşa va continua pe toată lungimea malului. Potrivit Corinei Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, pista va beneficia şi de marcaje specifice destinaţiei sale. Momentul exact în care pista va fi marcată nu este cunoscut însă, în condiţiile în care lucrarea se întinde, conform contractului, pe doi ani.

Startul a fost dat în ianuarie când s-a semnat contractul de lucrări „Amenajare piste de biciclişti pe faleza Mureş din municipiul Arad”, după ce la licitaţie s-au luat la „bătaie” şapte firme. Doar două dintre oferte au fost considerate, însă, acceptabile, contractul fiind semnat cu Asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC Electro-Construct SRL – SC Lile Service General Construction SRL – Arad. Preţul estimat iniţial de Primărie a fost de 9 milioane lei, însă, în urma licitaţiei, suma a fost redusă la aproape jumătate, mai exact la 5.494.332,63 lei, fără TVA. Chiar şi aşa, pista de biciclete de pe malul Mureşului va fi aproape de două ori mai scumpă, pe kilometru, decât cea care se va realiza prin cartierele Aradului, pe fonduri europene.

Traseul aprobat

Revenind la pista de pe mal aceasta va avea o lungime de 12,5 kilometri, va face legătura între Micălaca şi Pădurea Ceala, una dintre cele mai importante zone de agrement, trecând prin centrul oraşului, prin zona Subcetate şi prin cartierul Faleza Sud.

Constructorul are obligaţia de a amenaja pista pe dig, între Podul Micălaca şi zona Maranata, urmând ca de aici să coboare pe malul Mureşului, să treacă pe sub Podul Decebal, să urce apoi pe dig, în zona bazelor sportive UTA. Apoi va trebui să facă o trecere pe sub Podul Traian, de unde, până în Alfa, se va realiza o pistă cu totul nouă (la care se lucrează în aceste zile). Din Alfa va porni o pistă spre 3 Insule şi una spre Bodrog. Cea mai mare parte a pistei va fi construită de-a lungul râului Mureş, dar vor exista şi două „bucle de legătură” cu zona centrală a municipiului.

15 popasuri

Pista va avea o lăţime de un metru pe sens, va fi asfaltată, va avea 15 locuri de popas cu mobilier stradal (bănci şi coşuri de gunoi) şi iar pe un tronson de 2,6 kilometri se va reabilita şi sistemul de iluminat public. Banii pentru pistă vin din bugetul local.

adriana.barbu@russmedia.ro47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor