Primăria Arad „oferă” 20.000 de euro unui ONG

De Diana Dutu
10Comentarii
Primăria Arad „oferă” 20.000 de euro unui ONG
© În locul clădirii va fi amenajată o parcare aferentă stadionului FOTO: VALENTIN GORAN
Nu direct, ci prin intermediul unei tranzacţii imobiliare al cărei obiect îl constituie fosta creşă UTA de lângă stadion.

ARAD. Clădirea fostei creşe UTA, situată în spatele stadionului Francisc Neumann, lângă blocurile ARED, ar urma să intre în proprietatea Municipiului Arad. Actualmente, imobilul – construit pe un teren ce aparţine Municipalităţii – se află în proprietatea SC UTA SA. Deşi există două rapoarte de evaluare a imobilului care stabilesc că valoarea de piaţă a acestuia se situează între 45.000 şi 51.000 de euro, cele două părţi – Primăria şi SC UTA SA – s-au înţeles ca preţul tranzacţiei să fie de 20.000 de euro fără TVA.

Interesant este că, potrivit unui protocol de colaborare încheiat între vânzător şi cumpărător, „după încheierea contractului autentic de vânzare-cumpărare şi încasarea preţului aferent, SC UTA SA se obligă ca suma netă astfel obţinută cu titlu de preţ (20.000 de euro) să fie donată către o organizaţie neguvernamentală de tip ONG parteneră a Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Arad şi în acest sens se obligă să încheie în forma autentică o Ofertă de donaţie a preţului net încasat de 20.000 de euro”. Aşadar, pe lângă că o vinde sub preţul pieţei, proprietarul creşei UTA face cadou banii obţinuţi în urma tranzacţiei. Şi nu are voie să se răzgândească! Prin protocolul încheiat între Primăria Arad şi SC UTA SA, vânzătorul „se obligă să nu revoce Oferta de donaţie, urmând ca după adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local privind acceptarea Ofertei de donaţie să se încheie actul final autentic de donaţie”.

Din curiozitate, am întrebat Primăria care este „ONG-ul partener al Direcţiei de Asistenţă Socială” care va primi cei 20.000 de euro de la SC UTA SA. Iată răspunsul primit: „Direcţia de Asistenţă Socială Arad nu a stabilit încă organizaţia neguvernamentală căreia urmează să-i fie donată suma de 20.000 de euro, dar cu siguranţă banii vor fi direcţionaţi spre domenii unde este mai mare nevoie de ei”.

Parcare în locul creşei

Având suprafaţa construită de 652,4 metri pătraţi, imobilul „Creşa UTA” situat pe strada Poetului nr.1C se află actualmente într-o avansată stare de degradare. Potrivit Municipalităţii, de ani buni de zile, în acest imobil nu s-a mai desfăşurat nicio activitate. Odată ce clădirea va intra în proprietatea Municipiului Arad, ea va fi demolată, urmând ca pe acel loc să fie amenajată o parcare în suprafaţă de 623 mp (aferentă stadionului) şi o cale de evacuare în caz de incendiu. Acestea se vor realiza în cadrul proiectului „Mărirea capacităţii peluzelor la stadionul de fotbal UTA Francisc Neumann”.



10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor