Primăria evacuează Casa de Cultura a Sindicatelor

De Alin Gherasim
51Comentarii
Primăria evacuează Casa de Cultura a Sindicatelor
Casa de Cultură a Sindicatelor este proprietatea Primăriei, iar municipalitatea vrea să îi evacueze pe sindicalişti.

Încep să se tulbure apele din jurul Casei de Cultură a Sindicatelor. Dacă anul trecut primarul Gheorghe Falcă anunţa că doreşte un parteneriat cu Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR) în ceea ce priveşte administrarea Casei de Cultură din Parcul Pădurice, acum lucrurile sunt mult mai acide: s-a ajuns în instanţă. Municipalitatea cere, în cadrul unui proces, evacuarea celor care spun că sunt proprietarii de drept, respectiv ANCCSR. „Sub presiunea publică, cei care conduc Casa de Cultură a Sindicatelor din Arad s-au prezentat la Primărie, împreună cu conducerea de la nivel central, şi au căzut de acord ca, împreună cu municipalitatea, să se găsească soluţii pentru o administrare comună Primărie – Sindicate, ceea ce presupune şi o etapă de modernizare, atât a sălii mari, cât şi sălii mici de spectacole”, spunea Falcă în aprilie 2016. Acum, însă, poziţia Primăriei Arad este mult mai fermă: „În temeiul legii, Primăria Municipiului Arad este proprietarul de drept al terenului şi imobilului situat pe strada Corneliu Coposu, numărul 8. Drept urmare, municipalitatea arădeană a intentat proces de evacuare a ANCCSR care este numai ocupant al imobilului”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Arad. Aşadar, acum municipalitatea vrea să îi scoată cu forţa pe cei care, anul trecut, erau priviţi drept parteneri.

Cum s-a ajuns la o modificare de 180 de grade a atitudinii Primăriei Arad? Potrivit informaţiilor noastre, municipalitatea ar fi aflat faptul că atât terenul, cât şi construcția, aparţin Primăriei şi au fost naţionalizate, într-un fel sau altul, în urmă cu zeci de ani. Clădirea ar fi fost ridicată chiar de către primărie. Odată intrată în posesia informaţiilor, municipalitatea nu a stat pe gânduri şi a anunţat ANCCSR despre faptul că îşi doreşte în totalitate clădirea. Şi, cum răspunsul primit de la sindicalişti nu a fost cel aşteptat, a fost demarată o acţiune în instanţă, acţiune prin care municipalitatea îşi propune să intre cu totul, de fapt şi de drept, în posesia Casei de Cultură a Sindicatelor.

Şi modernizarea?

În aprilie 2017, primarul Gheorghe Falcă anunţa faptul că „după ce municipalitatea va realiza studiile privind modernizarea, anul viitor una dintre cele două săli va putea să fie activă, iar la sfârşitul anului 2018 ambele săli, cât şi clădirea, vor fi modernizate şi vor găzdui activităţi cultural-artistice”. Asta se întâmpla atunci când Primăria dorea parteneriat cu Sindicatele. Acum, însă, situaţia stă puţin altfel. „Până nu vom avea decizia definitivă a instanţei nu vom putea face nimic”, au mai spus reprezentanții municipalităţii.51Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor