Primăria mizează pe sport!

De Dan Lazar
6Comentarii
Primăria mizează pe sport!
Reprezentanţi ai structurilor sportive din Arad au susţinut, luni, alături de primarul Gheorghe Falcă şi consilierul local Ovidiu Moşneag, o conferinţă de presă, în care au prezentat proiectele de finanţare nerambursabilă susţinute de Primăria Arad, în cadrul programului „Sportul de performanţă”.


„În urmă cu zece ani era dificil de investit în sport, din pricina condiţiilor economice, a ratei şomajului, Aradul având atunci 32.000 de salariaţi. Astăzi, cu 78.000 de angajaţi, bugetul permite să investim în cultură şi sport, iar acest lucru se vede în evoluţia finanţărilor oferite, dar şi în îmbunătăţirea vizibilă la capitolul baze sportive”, a spus primarul Falcă, însoţit de date statistice pe ultimii trei ani, referitoare la numărul de proiecte (26 – 31 -34) sau la sumele alocate (2,2 milioane lei – 4,7 – 6,8).

Din numeroasele teme sau obiective amintite de participanţi am spicuit: proiect de revitalizare a handbalului arădean, în toamnă urmând să apară şi o echipă de handbal masculin, la nivelul seniorilor (Pompiliu Moldovan; preşedinte ACS „Avram Iancu” – proiecte aprobate în valoare de 85.000 lei); drumul bun pe care a intrat voleiul, mai ales cel de plajă, care în august îşi doreşte participarea la Campionatul European de la Brno (Radu Sabău – CS ProVolei – 220.000 lei); proiectul singurei echipe de baschet masculin din judeţul nostru, din care s-a remarcat deja un jucător, Marius Iliescu, component al naţionalei Under 15 (Valeria Bondor – BC Valbon – 14.000 lei); revitalizarea brand-ului UTA, cu un lot format în mare parte din jucători arădeni şi cu sprijinul masiv al Primăriei (Decebal Grădinaru – UTA BD – 3.500.000 lei); sprijinul acordat de 11 ani de către autorităţile locale baschetului feminin, care însă se loveşte de legea sponsorizării, ce nu permite îndreptarea decât a unei mici părţi din bani spre plata salariilor (Marcel Urban – CS Baschet – 1.250.000 lei); rezultale deosebite obţinute pentru un club tânăr, înfiinţat în 2008, care domină duelul în lupte cu marile Dinamo şi Steaua (Spiridon Stanciu – CS Astra – 215.000 lei); reamenajarea bazinului de la „Pădurice” şi începerea lucrărilor la noul bazin de polo din Subcetate (Gheorghe Biriş – CS AMEFA – 310.000 lei – polo şi 80.000 lei – haltere); tradiţia sporturilor nautice pe Mureş şi revitalizarea ciclismului (Peloc Mateiu – ACS Voinţa – 125.500 lei – pentru 9 proiecte de ciclism, canotaj sau surf-kaiac); înfiinţarea la Arad a Federaţiei Române de Majorete, participarea la CE din Anglia şi organizarea pentru a zecea oară a Festivalului de majorete (Emeşe Erdei – ACS Mistral – 45.000 lei) sau emulaţia în rândul tinerilor pentru sportul minţii şi menţinerea Arad Open, cel mai mare turneu din vestul ţării (Alin Câmpeanu – Şah Club Vados – 40.000 lei – 3 proiecte).
Alături de cluburile prezente luni la sala „Regele Ferdinand”, la prima sesiune a anului 2016 au mai primit finanţare încă opt structuri sportive.

Investiţii în bazele sportive

Sprijinirea fenomenului sportiv se poate face, în opinia edilului, şi prin reabilitarea sau înfiinţarea unor baze sportive. Alături de complexele sportive care vor apărea pe străzile Câmpul Liniştii şi Mărului, refacerea stadionului „Francisc Neuman” (12.700 de locuri), Primăria anunţă că au fost date în folosintă: 20 de terenuri de baschet în cartiere, 150 de mese de ping-pong şi 21 de terenuri de sport.

210990

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor