„Primăria nu a predat stadionul”

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
11Comentarii
„Primăria nu a predat stadionul”
După ce în cursul săptămânii trecute deputatul Adrian Todor a transmis o interpelare Companiei Naționale de Investiții privind Stadionul „Francisc Neumann”, acum CNI vine cu explicații.

Pe Stadionul Municipal UTA fotbal nu se joacă, dar cu siguranță se joacă ping-pong. Nu este vorba de vreo competiție sportivă, ci de acuzele și conflictul dintre Primăria Arad și Compania Națională de Investiții. Practic, CNI a promis că va finanța o parte din lucrările de la stadion, respectiv montarea gazonului, dar în anumite condiții. Condiții care se pare nu au fost îndeplinite, iar acum Primăria a început lucrările din fondurile proprii, acuzând CNI că nu își îndeplinește promisiunile.
În acest context, deputatul PSD de Arad, Adrian Todor, a transmis pe 13 septembrie, o interpelare către CNI, răspunsul urmând să aducă, oarecum, lumină în acest conflict.
Directorul general al CNI, Manuela Irina Pătrașcoiu, i-a răspuns deputatului arădean, explicând situația de la stadion după cum urmează:„Stadion UTA Arad – Extindere tribuna I (nivel 2), modernizare nocturnă și amenajare gazon cu instalație de încălzire și instalație de irigare, se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului «Complexuri sportive». Predarea amplasamentului către CNI SA, în vederea contractării și ulterior demarării lucrărilor se poate face numai după finalizarea și recepționarea de către autoritatea locală a lucrărilor aflate în prezent în execuție și care nu fac obiectul unui contract derulat de societatea noastră.
Menționăm faptul că în momentul de față amplasamentul este predat de către unitatea administrativ teritorială antreprenorului pentru finalizarea lucrărilor și numai după recepția acestora amplasamentul se poate preda Companiei Naționale de Investiții, liber de orice sarcini și se poate demara procedura de avizare a indicatorilor tehnico-economici. Precizăm faptul că UAT Arad nu a transmis până în prezent CNI nicio adresă în care să fie specificat stadiul lucrărilor aflate în derulare. Finanțarea respectivului obiectiv de investiții se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate fiecărui program, respectiv subprogram derulat de CNI, în baza OG nr. 25/2001 cu modificările și completările ulterioare”.
Așadar, Compania Națională de Investiții susține că nu putea să investească pe stadionul arădean atâta vreme cât acesta se află încă în posesia firmei care face construcția.

Taguri: ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor