Primarii din Arad care au pierdut alegerile

De Alin Gherasim
8Comentarii
Primarii din Arad care au pierdut alegerile
O serie de primari din judeţul Arad au pierdut alegerile, chiar dacă au fost pe funcţie.

Teoretic, legea electorală pare că este făcută pentru primarii aflaţi pe funcţii. Cum totul se decide într-un singur tur de scrutin, primarul pe funcţie este, de obicei, cel care pleacă din pole-position. Şi, de obicei, votul le cam reconfirmă funcţia. Dar pentru mai mulţi primari din judeţul Arad sorţii au fost potrivnici. Începem cu comuna Beliu, acolo unde Pavel Ţica, primar în funcţie, care a atras proiecte europene de milioane de euro, a fost surclasat de Emanuel Horhat-Coraş, un nume nou în politica arădeană. Situaţie identică şi în comuna Buteni, acolo unde primarul „cu ştate vechi” Petronel Mărcuţ a fost depăşit de Mircea Theodor Braiţi. În ceea ce priveşte comuna Dorobanţi, aceasta va fi condusă următorii patru ani de o femeie, respectiv de Jozsa Erica Korondi. Şi la Felnac avem schimbare de macaz. Felnăcanii au „renunţat” la liberalul Nicolae Selegean, acesta fiind înfrânt de Ioan Maliţa. La Livada primarul Militon Şerb a fost „bătut” rău de tot de contracandidatul său Iosif Bimbo. La fel s-a întâmplat şi la Macea. Primarul în funcţie Ioan Mercea a fost învins de către Ciprian Otlăcan Gheorghe. Lovitură şi pentru Ştefan Muscă, omul care a condus comuna Olari timp de 16 ani. Acesta a pierdut în faţa lui Petru Răuţ, cu toate că, la început, nimeni nu îi dădea nicio şansă contracandidatului lui Muscă. Lovitură de teatru şi la Păuliş, unde consacratul Petru Nicoară a pierdut fără drept de apel în faţa lui Ioan Turcin. Şi la Şepreuş se „schimbă” liniile, primăria fiind preluată de fostul viceprimar Ioan Pintean. O altă mare surpriză vine de la Tauţ. Acolo locuitorii satului Nadăş au decis primarul, iar de această dată nu a mai fost Gheorghe Pleş. Cu un scor incredibil câştigat în Nadăş, Florin Lela i-a „suflat” scaunul de primar lui Pleş.

Numărătoarea voturilor arată că şi primăria Vărădia de Mureş îşi va schimba conducerea. Primarul în funcţie Mircea Miclea a fost bătut de Crina Melania Niculiţ. În sfârşit, ultima modificare de primar s-a făcut la Zărand, cea mai problematică localitate din judeţul nostru. Primarul suspendat Florin Ion Moţ şi candidatul unui partid politic nu au avut nicio şansă în faţa unui localnic, Gheorghe Dudaş, care a fost făcut primar de locuitorii satului aparţinător Cintei.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor