Primele reacţii şi opoziţii la anunţul primarului

De Adriana Barbu
2Comentarii
Primele reacţii şi opoziţii la anunţul primarului
ARAD. Nici nu au ajuns să fie făcute publice cu adevărat declaraţiile primarului Gheorghe Falcă, legate de ştrand, afirmaţii făcute în cadrul unei conferinţe de presă, că reacţiile nu au întârziat să apară.

Nici nu au ajuns jurnaliştii să scrie care sunt intenţiile edilului, că s-a dat replică. Primii care au reacţionat au fost reprezentanţii PSD. „Primarul recunoaşte că a greşit în privinţa zonei comerciale a ştrandului!”. Aceasta este prima frază a comunicatului venit ca reacţie la anunţul făcut de Falcă privind Ştrandul Neptun. După o neînţelegere legată de declaraţiile edilului, PSD a opinat că „ieşirea publică a primarului Falcă referitoare la regândirea ştrandului este o recunoaştere a faptului că a greşit când a perceput un bilet de acces în zona comercială a bazei de agrement”.

„PSD susţine din 2011 renunţarea la biletul de acces în zona comercială a ştrandului. Noi am explicat încă de atunci că arădenii sunt taxaţi în mod nejustificat. Mai mult, prin stabilirea unui preţ de acces la terase, s-a contribuit la distrugerea unui loc de agrement altădată popular printre arădeni. Noi am avut în acest sens şi campanii de strângere de semnături, am prins această propunere în programul prezentat de USL la alegerile locale în 2012. Din păcate, toate iniţiativele noastre s-au lovit în ultimii ani de refuzul de neînţeles al administraţiei Falcă. Nu ştim nici acum dacă nu s-a dorit renunţarea la bilete pentru că propunerea venea din partea noastră sau pentru că s-a dorit distrugerea ştrandului ca zonă de agrement”, susţine consilierul local Marin Lupaş.

„Propunerile lansate de primarul Falcă au în centru ideea că biletele în zona comercială au fost încasate nejustificat”, mai crede alesul PSD, care spune că „fie zona comercială dispare cu totul, dacă vor fi demontate gardurile care o separă de ştrandul propriu-zis, fie vor fi oferite servicii suplimentare prin realizarea de bazine! Varianta demontării gardului de acces este în principiu mai corectă decât varianta actuală, cu condiţia realizării unor investiţii în actuala zonă comercială care să ofere un anumit grad de confort arădenilor”. Ca de final, Marin Lupaş crede că „dacă se va opta pentru realizarea unor noi bazine şi păstrarea unei zone distincte, solicităm public ca biletul în zona comercială să fie eliminat până la finalizarea investiţiei”.

Leo Aslău, despre temerile primarului Falcă

O a doua intervenţie pe subiectul ştrandului i-a aparţinut omului de afaceri Leo Aslău. Acesta a ţinut să declare, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei Comercianţilor Ştrand Neptun, că „în timpul mandatelor PDL, atât la nivel local, cât şi naţional, am reuşit să cunoaştem o altă aritmetică în afara celei de la şcoală, cea a lui 90 egal 160 (vezi Roberta Anastase la legea pensiilor). De pe timpul romanilor, minoritatea se supunea majorităţii. În timpul guvernării PDL, majoritatea s-a supus însă minorităţii şi acesta este şi cazul municipiului Arad. Ce nu pot eu să înţeleg este de ce un abuz atât de clar împotriva Constituţiei şi a oricărei legi privind proprietatea sunt încălcate la Arad şi toată populaţia municipiului trebuie să se supună orgoliului personal şi public al unui om căruia îi este teamă că oamenii se vor putea întâlni într-un număr foarte mare şi vor putea să opineze împotriva celui care le încălcă drepturile”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor