Proces soluționat de elevi la Tribunalul Arad

De Ioana Costas
2Comentarii
Proces soluționat de elevi la Tribunalul Arad
A fost „Ziua Europeană a Justiției Civile”, iar Tribunalul și Judecătoria Arad și-au dechis porțile, vineri dimineața, primind vizita a 300 de elevi, studenți și nu numai.

Special pentru această zi, elevii clasei a XI -a „E” din cadrul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” au simulat un proces penal care a avut ca obiect vătămarea corporală și s-au descurcat de minune. Elevii, care pentru o oră s-au transformat în judecători, avocați, procuror, parte vătămată, inculpat și martori și-au jucat rolurile exemplar, fiind felicitați de conducerea Tribunalului Arad, prin judecătorul Flavius Bradin, au fost coordonați de judecătorul Cristian Firca de la Judecătoria Arad.

Interes pentru justiție

„Asemenea anilor precedenţi, şi în acest an, Tribunalul Arad împreună cu Judecătoria Arad au organizat evenimentul intitulat<<Porţi Deschise>>, cu prilejul <<Zilei Europene a Justiţiei Civile>>. La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au stabilit desfăşurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a zilei Europene a Justiţiei Civile, cu scopul de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european. Justiţia civilă reprezintă soluţionarea litigiilor de vecinătate, de succesiune, de fond funciar, nerespectări de contracte, neînţelegeri familiale, sau neînţelegeri la locul de muncă. Toate aceste litigii reprezintă aproximativ 80 la sută din litigiile din România. Vineri, cele două instanţe au primit aproximativ 300 de persoane care şi-au manifestat interesul de a cunoaşte modul de funcţionare a instanţelor de judecată”, a declarat Flavius Bradin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Elevi și studenți

Trebuie menționat că principalii vizitatori ai celor două instanţe au fost elevi de la mai multe şcoli din municipiul Arad şi anume: clasa a XI – a „E” şi clasa a X – a „F” din cadrul Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad; clasa a XII –a „B” şi clasa a XI – a „D” din cadrul Colegiului Naţional „Moise Nicoară” Arad şi clasele a XI – a „E” şi a XII – a „D” din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş” Arad, precum şi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad şi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad.

Justiția, mai aproape de cetățeni

Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile este un bun prilej pentru instanţele de judecată de a-şi face cunoscută activitatea, de a aduce justiţia mai aproape de cetăţeni şi de a reaminti că justiţia este un serviciu public, iar figura centrală a actului de justiţie este tocmai cetăţeanul.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor