Producatorii romani, afectati de ieftinirea carnii in Ungaria

De Simona Butaru
Reactualizat la:
10Comentarii
Producatorii romani, afectati de ieftinirea carnii in Ungaria
Scăderea TVA la carne de porc în Ungaria are efecte asupra economiei româneşti.

ARAD. Arădenii cumpără tot mai puţină carne de porc din magazinele din ţară, după ce în Ungaria a scăzut TVA, de la 1 ianuarie, la carne de porc. Potrivit Mediafax, producătorii din Arad spun că această măsură luată în ţara vecină creează “concurenţă neloială”.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Porci Vest, Alexandru Mihuţ, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, “pe lângă scăderea TVA, statul vecin acordă diferite subvenţii directe şi indirecte producătorilor, ceea ce a scăzut preţul la carnea de porc, iar românii aduc carne cu portbagajul din magazinele ungureşti. Este un tip de concurenţă neloială, chiar dacă ea nu se reflectă asupra marilor comercianţi din ţara noastră. E de ajuns că tot mai mulţi consumatori se aprovizionează de peste graniţă”.

Guvernul ungar a redus de la începutul acestui an TVA pentru porci vii şi carnea de porc de la 27%, cel mai ridicat nivel din UE, la 5%.

CITESTE SI:

Gripa ne indeparteaza de Ungaria



10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor