Programul Festivalului Euromarionete

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Programul Festivalului Euromarionete
Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”, ediția cu numărul 19, va debuta joi, 3 mai.

Măiestria, ingeniozitatea și creativitatea artiștilor păpușari, vor putea fi urmărite de către arădeni timp de șase zile, la Arad, în cadrul FITA Euromarionete. Festivalul va debuta pe 3 mai, de la ora 9:30 când, la Sala Marionete (Episcopiei 15), va fi pus în scenă spectacolul „Aventurile lui Chilli Ramirez” (Teatrul pentru Copii „Arlechino” din Brașov), iar la Sala Mare a Teatrului Clasic va fi pusă în scenă „Scufița Roșie” (Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara). Ambele spectacole vor fi montate și de la ora 11, în aceleași săli de spectacol.

A doua zi de festival va începe cu „Pinocchio”, în sala de pe strada Episcopiei, de la orele 9:30 și 11. De la aceleași ore, însă în Sala Mare a TCIS, va fi pus în scenă spectacolul „Punguța cu doi bani”, a Teatrului de păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Seara, de la ora 17, sala Trupei de Marionete va găzdui spectacolul „Babylon”, a The Stuffed Puppet/Neville Tranter din Australia și Olanda.

Pe 5 mai, de la ora 11, în sala de pe Episcopiei va fi pus în scenă spectacolul arădean „Povestea Porcului”, urmând ca de la ora 19, în Sala Studio a Teatrului Clasic să aibă loc reprezentația spectacolului „Bastrard”, al Duda Paiva Company, din Brazilia și Olanda. Ziua de duminică, 6 mai, va începe cu „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, ce va fi pus în scenă în Sala Mare a Teatrului Clasic, de la ora 11, de către Teatrul Țăndărică din București. Bulgarii de la Credo Theatre vor încheia ziua de la ora 19, în sala Trupei Marionete, cu spectacolul „Mantaua”.

Penultima zi de festival va începe la ora 10, cu „Spaima Zmeilor”, a Teatrului „Ion Creangă” din București, în Sala Mare a TCIS, al doilea spectacol al zilei urmând a fi „Inimă de Piatră”, a Teatrului Pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara, de la ora 11, în Sala Trupei Marionete. Festivalul se va încheia cu „Harap-Alb”, a Companiei „Hopa-Trop”, de la orele 10 și 11, în Sala Trupei Marionete, respectiv „A mumus/Bau-Bau”, a Teatrului Național din Pecs, de la ora 12, în Sala Mare a TCIS.

Ediția 2017 a Euromarionete a reușit să aducă laolaltă zeci de artiști păpușari și aproape zece mii de spectatori, în cadrul spectacolelor prezentate pe scenele arădene, în licee, în parcuri sau pe stradă. Selecția spectacolelor ediției 2018 a fost realizată de către Christian Caimacan, directorul artistic al festivalului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor