Proiectele REGIO, in grafic

De Corina Hutan
Reactualizat la:
1Comentariu
Proiectele REGIO, in grafic
ARAD. Reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, împreună cu jurnaliștii arădeni, au efectuat un tur al proiectelor finanțate prin programul Regio în judeţ.

Colegiul „Moise Nicoară”, gata în iulie 2013

Prima oprire a fost la Colegiul „Moise Nicoara” unde reabilitarea este finalizată în proporţie de peste 50 %, în momentul de față lucrându-se la parter, subsol şi etaj. Pe partea de exterior s-au realizat lucrări de izolație a clădirii pentru combaterea umezelii iar pe interior au fost finisate sălile de clasă. De asemenea a fost dotat cu echipament IT laboratorul de informatică şi urmează să fie finalizat şi cel de chimie. Prin acest proiect, care are o valoare de 11.470.855 de euro, cea mai mare din sistemul de învăţământ, se doreşte remedierea deficienţelor funcţionale şi de rezistenţă a clădirii dar şi amenajarea şi modernizarea spaţiului de la subsol în spaţii de învăţământ – un cinematograf, cabinete, o cantină modernă cu spaţii şi bloc alimentar, modernizarea sălii de sport şi a vestiarelor şi amenajarea unor grupuri sanitare noi. În podul clădirii va fi amenajat un spaţiu pentru un observator astronomic.

Se lucrează şi în Grădişte

Următorul proiect pe lista „de vizitat” a fost pasajul din Grădişte unde, se pare că, totul decurge conform planului, lucrările fiind finalizate în proporţie de 40 %. În momentul de faţă a fost finalizat primul tronson de la intersecţia cu pasajul Grădişte până dincolo de staţia de tramvai, rămânând încă două tronsoane de reabilitat. „Din cauza multitudinii de lucrări din această zonă se lucrează destul de dificil dar anul viitor va fi totul gata” – spune primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Proiectul are o valoare de peste 17 milioane de lei, din care valoarea contractului este de 10 milioane 400 de mii lei. Termenul de finalizare este iulie 2013 dar, dacă vremea va fi favorabilă, sensul de mers aflat în lucru va fi dat în folosinţă până la finele acestui an.

Lucrările din Micălaca, peste grafic

Nu a fost trecut cu vederea nici pasajul din Micălaca. Aici, deşi termenul de finalizare este iunie 2013 având în vedere că lucrările sunt peste graficul prognozat, mai mult de 50 % fiind gata, în curând va fi dat drumul traficului pe tronsonul aflat în lucru. Până acum s-a făcut racordul spre sala Polivalentă, au fost înlocuiţi stâlpii şi parapeţii, s-au efectuat lucrări la nivelul asfaltului şi la linia de tramvai. Valoarea lucrărilor este de peste 14 milioane de lei.

Modernizare întârziată în Lipova

Următoarele două proiecte REGIO vizitate în cursul zilei de ieri au fost sistemul de monitorizare video din oraşul Lipova şi lucrările de modernizare a străzilor din acelaşi oraş. „În ceea ce priveşte modernizarea străzilor vreau să spun că nu suntem deloc în grafic. Asta pentru că au fost decopertate două străzi şi, în momentul de faţă, avem doar o stradă pe care se poate circula. Firma cu care lucrăm nu are capacitatea să lucreze pe două străzi simultan” – a declarat Mircea Jichici, primarul oraşului Lipova. Astfel, se pare că lucrările vor fi finalizate cu şase luni mai târziu faţă de termenul stabilit.

Mănăstirea „Maria Radna”, în circuitul turistic din 2015

Ultima oprire din cadrul turului a fost la Mănăstirea „Maria Radna” unde se lucrează la consolidarea şi valorificarea substanţei istorice a ansamblului format din patru monumente istorice Maria Radna, îmbunătăţirea infrastructurii de orientare, acces şi primire a turiştilor în judeţul Arad şi în localitatea Lipova din Regiunea Vest, respectiv încurajarea altor investiţii conexe în Lipova. De asemenea se doreşte creşterea sezonului turistic de la 6 luni la 12 luni în zona Lipova şi localităţile vecine, prin modernizarea infrastructurii, astfel încât să permită activităţi turistice pe tot parcursul anului.

Juniorii UTA-ei, in grafic 

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor