Prospectiuni SA ataca ecologistii in instanta

De Alin Gherasim
2Comentarii
Plângerea ajunge în instanţă FOTO: JA
Plângerea ajunge în instanţă FOTO: JA
Unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest are plângere penală pentru hărţuire, plângere depusă de Prospecţiuni SA.

ARAD. Războiul dintre Asociaţia Salvăm Câmpia de Vest şi companiile Panfora Oil & Gas şi Prospecţiuni SA este în faza de „război rece”, un foc mocnit care arde uşor, dar este departe de a fi stins. Şi fiecare dintre părţile implicate în acest război nu pierde ocazia de a lovi în cealaltă parte. Ultima confruntare va ajunge, însă, în sălile de judecată. Cei de la Prospecţiuni SA au depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad împotriva unuia dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest. Reprezentanţii companiei de prospecţiuni spun că au fost hărţuiţi de acea persoană.

„În fapt, nu a fost vorba despre nicio hărţuire. Membrul nostru a făcut doar nişte fotografii la maşinile celor de la Prospecţiuni SA”, a indicat cealaltă variantă, Andrei Moţ, preşedintele Asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest. „Ca şi în cazul meu, când mi-a fost făcută plângere penală pentru închipuite ameninţări, acum vorbim despre o plângere depusă împotriva unui membru fondator al asociaţiei noastre. Această acţiune nu este nimic altceva decât o încercare de intimidare, de <băgare a pumnului în gură>”, a mai spus Moţ.

În primă fază, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au decis clasarea dosarului şi neînceperea urmăririi penale în cazul membrului asociaţiei. Însă cei de la Prospecţiuni SA nu sunt de acord cu această decizie, aşa că au atacat-o în instaţă. Ca atare, în data de 13 februarie, magistraţii Judecătoriei Arad vor judeca plângerea înaintată de către juriştii companiei de prospecţiuni împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale. În funcţie de decizia judecătorilor, dosarul ar putea fi revizuit de procurori.

Noi acţiuni ale asociaţiei

În altă ordine de idei, Asociaţia Salvăm Câmpia de Vest anunţă demararea unor noi întâlniri de informare, dar şi a unui protest. „Nu facem altceva decât să ne apărăm drepturile. Vrem să organizăm o întâlnire cu agricultorii mari şi mici din perimetrul EX 6 Curtici. Aceasta va avea loc în luna martie şi va avea rolul de a informa agricultorii despre pericolele care ne pasc dacă în judeţul nostru va demara exploatarea gazelor de şist. Totodată, vrem să îi informăm pe cei care lucrează terenurile agricole în arendă asupra faptului că nu au voie să semneze pentru aprobarea intrării pe pământuri a altor persoane, ci au doar dreptul să lucreze pământul”, spune Andrei Moţ. Acesta a mai anunţat că în luna aprilie va fi organizat un miting foarte mare la Arad.

„Vrem să pichetăm Prefectura, să venim cu utilaje agricole, cu cai şi căruţe, cu tractoare pluguri şi combine la acest protest. Bineînţeles, în limita legii”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor