Prostim poporul cu calculatorul

De Simion Todoca
Prostim poporul cu calculatorul
Idioţenia cu impozitarea alocaţiilor copiilor arată ce dezastru este în aparatul birocratic al ţării.

Poate să fie Guvernul şi cu stea în frunte, dacă instituţiile din subordinea sa funcţionează aiurea, ca nişte mecanisme total dereglate. În cazul de faţă, dar şi în altele, o mare parte din vină o poartă angajarea, pe criterii de nepotisme politice, a tot felul de fufe care habar nu au despre obiectul muncii. Nu contează că sunt total pe dinafară, trebuie angajate, pentru că aşa vrea partidul, să le răsplătească munca depusă la lipitul de afişe şi împrăştierea de pliante sau pentru că sunt copiii, nepoţii sau prietenii nu ştiu cărui om politic sau ai unui prieten al său. Pentru ca partidul să-şi angajeze oamenii, sunt daţi afară cei care au fost angajaţi de către partidul care a pierdut puterea. E drept, tot pe criterii politice, dar în perioada în care au lucrat tot s-a lipit ceva meserie de ei.
În al doilea rând, dacă nu în primul, harababura din administraţie este rezultatul haosului care domneşte de 25 de ani încoace în învăţământul românesc. Toate partidele care s-au perindat la guvernare s-au apucat să schimbe sistemul, nu pentru a-l face mai performant, ci pentru a-l folosi în interes politic şi pe post de vacă de muls pentru oamenii politici cu tangenţă în domeniu. Până şi abecedarele se schimbă într-un ritm aiuritor, în funcţie de editurile sau persoanele care trebuie să scoată bani din scrierea sau tipărirea acestora.
Părerea mea este că informatizarea după ureche a învăţământului va produce adevărate drame pe termen lung. Învăţat de mic cu calculatorul, elevul de şcoală generală sau de liceu nu va mai fi capabil să gândească, ci se va mulţumi să apese pe taste. Individa sau individul care a decis ca alocaţiile să fie impozitate nu a gândit nicio secundă, dacă aşa a spus calculatorul, aşa trebuie să fie. Cât de prost grămadă trebuie să fii, dacă tu, funcţionar la finanţe, habar nu ai de nişte lucruri elementare, cât de lipsiţi de responsabilitate trebuie să fie cei care angajează asemenea specimene ? Premierul Victor Ponta a spus că vrea să ştie neapărat cine trebuie sancţionat pentru porcăria cu alocaţiile. Tare mă tem că va afla că de vină a fost softul, aşa că nimeni nu va păţi nimic, deşi, teoretic, cineva ar trebui să răspundă direct de funcţionarea corectă a softului respectiv. Dacă softistul cu pricina este o loază cu pile, ghinion !
Citat : „Când calculatorul este folosit pe post de substituient, nu de instrument al învăţării, rezultatul nu poate fi decât catastrofal”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !