Provocările mediului economic pentru sistemul universitar arădean

De Valentin Goran
Reactualizat la:
Provocările mediului economic pentru sistemul universitar arădean
Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României (CNMR), Liviu Beşleagă, a fost prezent la Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu”.

În cadrul întâlnirilor cu rectorul universităţii arădene, prof.univ.dr. Ramona Lile, s-a discutat despre învăţământul superior din regiunea de Vest a României şi despre provocările mediului economic pentru sistemul universitar arădean. Aradul este un puternic centru economic, cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată care are o mare capacitate de absorţie a forţei de muncă. În acest context s-a discutat despre o strategie aplicată de corelare a ofertei educaţionale cu piaţa muncii locale, despre dezvoltarea parteneriatului dintre agenţii economici şi cele 9 facultăţi din cadrul UAV.

Șansă de recalificare

Un punct important în cadrul discuţiilor a fost deschiderea UAV spre cursuri de formare, de specializare care să vină în sprijinul comunităţii locale, să ofere şansa de recalificare, să deschidă noi oportunităţi pentru cei deja integraţi pe piaţa muncii. Educaţia permanentă a adulţilor este una din direcţiile strategice ale universităţii arădene de stat, pe care UAV intenţionează să o dezvolte.

„Expertiza oferită de CNMR în abordarea strategiilor pentru mediul economic este foarte importantă pentru universitatea noastră. Colaborăm cu CNMR pe mai multe domenii, am colaborat şi în anii anteriori şi cred că rezultatele vor fi benefice nu doar pentru UAV cât şi pentru comunitatea locală”, a precizat Ramona Lile, rectorul UAV.

„Colaborăm cu CNMR pe mai multe domenii, am colaborat şi în anii anteriori şi cred că rezultatele vor fi benefice nu doar pentru UAV, ci şi pentru comunitatea locală” – Ramona Lile0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !