aradon.ro Web analyticsProvocările mediului economic pentru sistemul universitar arădean

Reactualizat la:

Provocările mediului economic pentru sistemul universitar arădean

Reactualizat la:
Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României (CNMR), Liviu Beşleagă, a fost prezent la Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu”.
Scris de Valentin Goran - Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României (CNMR), Liviu Beşleagă, a fost prezent la Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu”.

În cadrul întâlnirilor cu rectorul universităţii arădene, prof.univ.dr. Ramona Lile, s-a discutat despre învăţământul superior din regiunea de Vest a României şi despre provocările mediului economic pentru sistemul universitar arădean. Aradul este un puternic centru economic, cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată care are o mare capacitate de absorţie a forţei de muncă. În acest context s-a discutat despre o strategie aplicată de corelare a ofertei educaţionale cu piaţa muncii locale, despre dezvoltarea parteneriatului dintre agenţii economici şi cele 9 facultăţi din cadrul UAV.

Șansă de recalificare

Un punct important în cadrul discuţiilor a fost deschiderea UAV spre cursuri de formare, de specializare care să vină în sprijinul comunităţii locale, să ofere şansa de recalificare, să deschidă noi oportunităţi pentru cei deja integraţi pe piaţa muncii. Educaţia permanentă a adulţilor este una din direcţiile strategice ale universităţii arădene de stat, pe care UAV intenţionează să o dezvolte.

„Expertiza oferită de CNMR în abordarea strategiilor pentru mediul economic este foarte importantă pentru universitatea noastră. Colaborăm cu CNMR pe mai multe domenii, am colaborat şi în anii anteriori şi cred că rezultatele vor fi benefice nu doar pentru UAV cât şi pentru comunitatea locală”, a precizat Ramona Lile, rectorul UAV.

„Colaborăm cu CNMR pe mai multe domenii, am colaborat şi în anii anteriori şi cred că rezultatele vor fi benefice nu doar pentru UAV, ci şi pentru comunitatea locală” – Ramona Lile

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  25 de studenţi medicinişti, voluntari la UPU Arad
  Cei mai mulţi dintre ei sunt de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. 1

  Local

  Tânăr transfug afgan, operat de urgenţă la spitalul din Arad
  În vârstă de 15 ani, Qasim prezenta o necroză în zona pelviană. A fost operat cu succes, urmând a fi externat la sfârşitul săptămânii.

  Local

  La Hălmagiu se vaccinează cu armata
  Cadre medicale de la spitalul militar din Timișoara vor vaccina, fără programare, populația din zonă. 1

  România

  Şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer. Tânărul de 23 de ani a rămas sub supraveghere medicală
  Un tânăr de 23 de ani din Braşov a suferit un şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer-Biontech, aceasta fiind una dintre reacţiile severe post-vaccinare. Tânărul a fost sub supraveghere medicală. 1

  Local

  Crima de Anul Nou, de pe strada Ursului, pedepsită
  Tribunalul Arad a decis pedeapsa în cazul copilului de 16 ani care a omorât un adolescent de aceeași vârstă în noaptea de Anul Nou, pe strada Ursului.

  ARADON Sport local

  Singura femeie preşedinte al unui club de fotbal în Arad!
  La 23 de ani, Bianca Maria Butur are planuri mari cu Frontiera Pilu. 1

  Local

  Bîlcea: „lege pentru sistemul electronic de monitorizare”
  ARAD. Deputatul PNL de Arad Sergiu Bîlcea anunţă că a votat legea prin care victimele violenței domestice vor fi protejate prin dispozitive electronice de monitorizare.

  Local

  Sebiș, Livada și Conop ies de sub restricțiile de weekend
  Cele trei unități administrativ-teritoriale rămân în scenariul roșu până la scăderea incidenței sub 3 la mie.

  Advertorial

  Cele mai cool accesorii ale primăverii 2021
  Tendințele vin și pleacă, însă stilul rămâne ca o confirmare a valorii vestimentare a fiecărei ținute pe care o abordezi.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.