Puşcărie şi confiscarea a 255.000 lei în dosarul pentedronei

De Ioana Costas
2Comentarii
Puşcărie şi confiscarea a 255.000 lei în dosarul pentedronei
Arădeanul care a introdus în ţară 7 kilograme de pentedronă pe care apoi le-ar fi vândut pe raza judeţului Arad a fost condamnat la închisoare.

Căpriceanu Flavius a fost reţinut la sfârşitul lunii aprilie în urma unei percheziţii a poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad la domiciliul tânărului. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că arădeanul, în vârstă de 26 de ani, a introdus în ţară, în transporturi săptămânale, şi a comercializat aproximativ 7 kilograme de pentedronă. Drogurile au fost aduse din Ungaria şi vândute mai apoi pe raza judeţului Arad. Pedeapsa pentru fapta tânărului a fost stabilită la începutul lunii august de către judecătorii Tribunalului Arad. În Arad este primul caz când Tribunalul dispune confiscarea de la inculpat a unei sume de bani atât de mari care a provenit din vânzarea drogurilor. Este vorba despre uluitoarea sumă de 255.000 de lei – bani reprezentând, conform Tribunalului Arad „contravaloarea drogurilor introduse în ţară, deţinute, oferite şi vândute diferitelor persoane”.

Închisoare cu executare

Căpriceanu Flavius a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru trafic internaţional de droguri în formă continuată şi pentru trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată. Arădeanul mai avea o condamnare de 2 ani şi 4 luni cu suspendare pe care Tribunalul Arad a revocat-o şi a dispus şi executarea acestei pedepse, urmând ca tânărul să execute 8 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Potrivit soluţiei Tribunalului Arad, Căpriceanu Flavius a fost condamnat „la 5 ani închisoare pentru trafic internaţional de droguri în formă continuată; la 4 ani închisoare pentru trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată. În baza art. 38 alin. 1, rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare pe care o sporeşte cu 1 an şi 4 luni închisoare, ce reprezintă 1/3 din pedeapsa de 4 ani, rezultând pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 15 din Legea 187/2012, pentru punerea în aplicare a Codului penal, revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 940 din 24.11.2011 a Tribunalului Bucureşti-secţia I penală, definitivă prin decizia penală nr. 369 din 26.03.2014 a Curţii de Apel Bucureşti şi dispune executarea acestei pedepse pe lângă pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare, aplicată prin prezenta, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 8 luni închisoare”.

Confiscare

De asemenea, Tribunalul Arad a mai dispus şi confiscarea „în vederea distrugerii cantităţile de 0,65 grame pulbere care conţine pentedronă, 0,46 grame pulbere care conţine pentedronă şi paracetamol, 0,71 grame care conţine pentedronă, 0,60 grame care conţine pentedronă, 5,47 şi 40,11 grame care conţin pentedronă. În baza art. 16 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, confiscă, în favoarea statului, de la inculpat, suma de 255.000 lei reprezentând contravaloarea drogurilor introduse în ţară, deţinute, oferite şi vândute diferitelor persoane”.

Împotriva acestei sentinţe Căpriceanu a declarat apel la Curtea de Apel Timişoara. Acesta se va judeca în 10 septembrie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor