Războiul CET-urilor blochează Aradul

De Simion Todoca
4Comentarii
Mircea Pereş
Mircea Pereş
Mircea Pereş avertizează asupra pericolului ca arădenii să rămână fără căldură la iarnă, din cauza situaţiei de la CET. Fondatorul viitorului partid al arădenilor, singurul partid local din Arad, atrage atenţia asupra incertitudinii privind furnizarea energiei termice pe perioada iernii.

„Chiar dacă încă nu am definitivat înscrierea Partidului arădenilor- în scurt timp se va petrece acest lucru- aşa cum am promis, ne ocupăm de problemele Aradului şi arădenilor. Întrucât suntem foarte aproape de sezonul rece, suntem obligaţi să verificăm care este situaţia cu privire la agentul termic atât de necesar peste iarnă. Pe lângă faptul că nimic nu pare să poată opri executarea silită- în plină desfăşurare- a celor două CET-uri, CET SA a înaintat Judecătoriei Arad o cerere de poprire a conturilor Municipiului Arad ( dosar nr. 10046/55/2015). Dacă această solicitare va fi admisă, orice sume pe care Municipiul Arad le datorează CET Hidrocarburi SA, vor ajunge la Complexul Energetic Oltenia SA. Aşa stând lucrurile, întrebăm : cum anume va reuşi Primăria să îşi protejeze cetăţenii în iarna care vine? Situaţia este dezastruoasă, singura soluţie va fi o nouă alocare bugetară pentru stingerea datoriilor CET. Or, aceşti bani vin din buzunarul tuturor arădenilor. S-a ajuns la această situaţie doar pentru că partidele care s-au perindat la putere – mai cu seamă, PDL, care ţine frâiele oraşului, de un deceniu- au folosit toate aceste societăţi subordonate pentru plata diverselor datorii politice sau în tot felul de înţelegeri transpartinice. CET – urile, la fel ca şi Compania de apă, TOP SA, RECONS SA şi altele, adăpostesc angajaţi plătiţi cu sume uriaşe, dar care au o singură calitate: aceea de a fi ajutat într-un moment sau altul partidul. Deasemenea, contractele cu firme aparţinând doar apropiaţilor PDL sau PSD- a se vedea recentul caz în care s-a descoperit că CET-ul avea contract de asistenţă juridică cu Şova şi asociaţii. Acelaşi Şova prieten cu Ponta şi amândoi în partidul de stânga PSD, faţă de care diriguitorii urbei noastre, înscrişi într-un partid de dreapta- PDL, erau în opoziţie şi ar fi trebuit să nu aibă nimic în comun unul cu altul.
În loc ca în oraş să se facă lucrări de mântuială pe bani serioşi, piste de biciclete care sunt de tot râsul şi nu ţin cont de nicio realitate funcţională, Primăria şi primarul ar trebui să se ocupe foarte serios de cei care la iarnă riscă să rămână fără încălzire. Dacă ar fi existat o viziune şi o strategie pe termen măcar mediu, ar fi trebuit ca investiţiile să meargă către microcentrale care să preia treptat din sarcinile CET –ului, pe care, oricum, nimeni şi nimic nu îl va scăpa de ceea ce îi este scris : FALIMENTUL. Pe ei, însă, nu i-a interesat decât să menţină cetăţenii captivi, prin minciuni şi promisiuni fantasmagorice, ca să rămână cât mai mult la putere, să-şi sporească averile. Iar apoi, după ei, potopul! Tocmai pentru ca minciunile lor să nu mai fie crezute, am decis să renunţ la politica în cadrul unui partid, am decis să fac politică- împreună cu ceilalţi colegi-exclusiv pentru Arad şi arădeni, să înfiinţez un partid doar al arădenilor”, spune Mircea Pereş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor