Recalificarea, speranta angajatilor

De JA-A.P.
Lansarea proiectului „Calificarea – cheia succesului pentru angajaţi şi angajatori” FOTO: A.P.
Lansarea proiectului „Calificarea – cheia succesului pentru angajaţi şi angajatori” FOTO: A.P.
ARAD. Fundaţia Româno Germană Vladimirescu a lansat un nou proiect de calificare profesională.

Angajaţii care nu au o calificare potrivită locului de muncă sau care sunt calificaţi într-o meserie ce nu mai are căutare pe piaţa muncii, au posibilitatea să urmeze cursuri de calificare oferite de Fundaţia Româno Germană Vladimirescu. „Calificarea – cheia succesului pentru angajaţi şi angajatori”este titlul proiectului european lansat ieri de FRG în parteneriat cu IVAS Inspection SRL.

„Fundaţia Româno Germană este o organizaţie non guvernamentală care a fost înfiinţată în anul 1992, iar în acest an marcăm 20 de ani de activitate. Proiectul actual vine în sprijinul angajaţilor din judeţul Arad în vederea obşinerii unei calificări solicitate pe piaţa muncii”, a explicat Adrian David, director FRG Vladimirescu.

Grupul ţintă şi obiectivul

Grupul ţintă al proiectului îl constituie un număr de 378 angajaţi, atenţie deosebită acordându-se femeilor. „Obiectivul proiectului este creşterea participării angajaţilor la programe de formare profesionlă continuă pentru obţinerea de calificări complete, prin furnizarea de cursuri gratuite pentru meserii precum: tapiţer, lucrător în tricotaje, sudor, bucătar, ospătar, asfaltator, maşinist pod rulant”, a punctat managerul de proiect Monica Nemczov.

Perioada şi cursurile

Proiectul se desfăşoară în perioada 2 decembrie 2011 – 30 noiembrie 2013 şi se vor organiza un total de 27 de cursuri de calificare, dintre care şase cursuri nivel 2 de calificare şi 21 de cursuri nivel 1 de calificare. La cursurile nivel 1 de calificare vor avea acces şi angajaţii care nu au absolvit 8 clase.

Invitaţi la conferinţă

Lansarea proiectului a avut loc în prezenţa subprefectului Levente Horvath, cât şi a unor invitaţi din mediul economic. Subprefectul a vorbit despre importanţa dezvoltării economice a judeţului şi despre ce surprize ar putea aduce anul 2012.

andreea.pintea@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !