Replica Primariei in urma protestului din Parcul Eminescu

15Comentarii
Replica Primariei in urma protestului din Parcul Eminescu
ARAD. În urma mitingului de protest organizat în Parcul Eminescu, Primăria Municipiului Arad a transmis un comunicat de presă în care subliniază că «inițiatorii acțiunii continuă să dezinformeze cu privire la propunerile municipalității».

În comunicat, se precizează că: «Îi asigurăm pe toți arădenii că intenția administrației nu este de a desființa vreun parc existent. Așa cum, în urmă cu peste 100 de ani, edilii vremii au gândit amenajarea parcului pe malul Mureșului pentru a oferi orașului un plus de frumusețe, considerăm că astăzi este necesară reabilitarea acestui parc și a zonei falezei Mureșului, pentru a-i pune în valoare întregul potențial și a reda arădenilor din secolul XXI un spațiu de promenadă și recreere în acord cu timpurile».
«Este regretabil faptul că din nou arădenii sunt dezinformați. Constatăm că sunt aceleași persoane care ne-au acuzat că vrem să distrugem Parcul Copiilor și teii de pe bulevard, care s-au opus proiectului unui nou pod peste Mureș. Nu i-am văzut însă niciodată să reclame interesele arădenilor când a fost vorba de pasajele de pe centură, de blocarea transferului Cetății sau de alte datorii ale Guvernului față de Arad. Dezbaterea publică va fi lansată de îndată ce vom avea disponibile datele concrete privind soluțiile tehnice și costurile de realizare ale unui asemenea proiect. Dorim să invităm cât mai mulți specialiști din domeniul urbanismului să intre în această dezbatere. Spre deosebire de alții în ultimii 25 de ani, noi am demonstrat că suntem singura administrație care s-a preocupat în mod real de creșterea calității spațiilor verzi și de amenajarea de noi parcuri» a declarat primarul Gheorghe Falcă, într-un comunicat de presă.
În același comunicat, se subliniază faptul că «ideea pe care Primăria a prezentat-o public în luna decembrie și care a fost lansată ca temă de studiu pentru specialiști, nu are ca obiect schimbarea funcțiunii de parc a zonei. Soluția pe care o propunem este inovativă pentru România dar este folosită cu succes în alte orașe ale Europei și ale lumii. Aceasta ar consta în ridicarea parcului Eminescu pe o structură la cota Bulevard V.Milea – dig Mureș. Parcul s-ar reamenaja la noua cotă, inclusiv cu măsuri de protejare a arborilor seculari valoroși, iar la nivelul inferior s-ar crea suplimentar un spațiu care poate fi folosit pentru amenajarea de locuri de parcare sub parc».15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor