Reprezintă activitățile culturale o necesitate în bugetul unei persoane?

Reactualizat la:
Reprezintă activitățile culturale o necesitate în bugetul unei persoane?
ADVERTORIAL. Lună de lună ne stabilim cheltuielile și ne creionăm bugetul astfel încât să acoperim necesitățile noastre într-un mod cât mai bun. Încercăm să tăiem dintr-o parte și să creștem în altă parte, iar în anumite situații decidem să renunțăm, astfel încât, per ansamblu să avem parte de o gestionare cât mai echilibrată a banilor noștri.

Cu toții ne dorim să nu ajungem vreodată în situația de “caut bani urgent”, așa că, învățăm să facem economii, tocmai pentru a contracara o astfel de potențială situație.

Dincolo de cheltuielile legate de mâncare și facturi, oare este indicat să ne reprimăm orice altă modalitate de a ne bucura de existența noastră? Cu certitudine că nu, mai ales că avem nevoie să ne și destindem, pentru a putea rămâne pozitivi în fața provocărilor vieții. Iar activitățile cultural constituie una dintre acele modalități prin care ne putem menține echilibrați, atât financiar, cât și la nivel uman.

Cultura este cea care ne oferă motivație pentru a economisi!

Puține sunt cazurile persoanelor care și-au propus să strângă bani pentru a putea merge la un concert de muzică clasică. Dar, activitățile culturale nu înseamnă doar muzică clasică, ci și teatru, muzee, expoziții de artă și orice formă de manifestare culturală, care ne oferă posibilitatea de a obține valoare în existența noastră. Au fost cazuri de persoane care au apelat la credite ifn pentru a-și achiziționa bilete pentru un concert de muzică simfonică al unei orchestre renumite. Ceea ce nu înseamnă decât că oamenii sunt conștienți că arta și cultura merită banii lor!

Fiecare persoană este motivată de artă și cultură pentru a strânge bani, numai că, se întâmplă să nu conștientizeze acest aspect. De exemplu, atunci când strângi bani pentru a merge în vacanță, unul dintre obiectivele care se regăsesc pe lista ta este vizitarea unor obiective turistice, iar printre acestea sunt, cu siguranță, muzee sau case memoriale. Ca să nu mai spunem de acele city break-uri în orașe încărcate de istorie, în care principalele obiective sunt aproape de natură culturală. Pe de altă parte, chiar dacă nu economisim pentru evenimentele culturale în mod exclusiv, dar ne dorim să ne bucurăm de acestea, cultura devine o formă prin care ne bucurăm de relaxare fără să cheltuim bani.

De câte ori nu ați mers la concerte în aer liber, la care intrarea era gratuită, așa cum sunt serile speciale de muzică simfonică de la Ateneul Român ori concertele de muzică folk organizate prin piețele din orașele mari din România? Nu v-ați simțit bine și ați făcut și economii? Iată că, fără să vrem, cultura este o parte a existenței noastre, nu doar a celei umane, ci și a celei financiare și interacționează cu viața noastră.

De aceea, nu trebuie să eliminăm niciodată activitățile culturale din bugetul nostru, pentru că acestea ne oferă un plus de valoare, care nu poate fi înlocuit de nicio altă formă de divertisment și relaxare. Bucură-te de tot ceea ce înseamnă artă și cultură, atât pe bani, cât și în mod gratuit, pentru că în acest fel o să ai parte de o viață sănătoasă, din toate punctele de vedere, inclusiv financiar!