Retim îi dă replică lui Fifor

De Eugen Rogojan
7Comentarii
Retim îi dă replică lui Fifor
După ce acum câteva zile, Fifor spunea că „Retim caută sprijin la primarul Falcă pentru a primi mai mulți bani de la arădeni”, compania vine cu o replică.

Într-un articol publicat pe 21 decembrie, senatorul Mihai Fifor spunea că „deși se angajau la momentul semnării contractului să păstreze tariful pentru o perioadă de timp, cei de la Retim caută sprijin la primarul Falcă pentru a primi mai mulți bani de la arădeni”. La o săptămână distanță, Retim vine cu un drept la replică.

„Această informație este prezentată ca fiind una certă pentru a face un întreg proces de intenție domnului primar Falcă, acuzându-l că sprijină o cerere ilegală de creștere a tarifului facută de către RETIM, societate pe care o acuză că a câștigat licitația în detrimentul celorlalți ofertanți de bună credință, oferind un preț nejustificat de mic și solicitând acum majorarea ilegală a acestuia. Această informație însă este una falsă”, spun cei de la Retim. Totuși, cel puțin în articolul publicat pe www.aradon.ro în data de 21 decembrie, Fifor nu spune nimic despre licitația la care face referire Retim-ul.

După ce prezintă modul în care s-a realiat licitația respectivă, Retim-ul vine cu mențiuni și despre creșterea prețului. „Costul cu taxa de depozitare (actuala contribuție pentru economia circulară) a fost prevazută încă din momentul licitației ca fiind un cost care se va adăuga tarifului în conformitate cu prevederile legale de la momentul reintroducerii acesteia – la momentul licitației taxa era suspendată, urmând a fi reintrodusă începând cu 1 ianuarie 2019. Solicitarea de modificare a tarifelor a fost verificată de către ADISIGD Arad (în conformitate cu prevederile legale și cu statutul acestei asociații) și declarată legală și fundamentată”, spun reprezentanții companiei.

Cei de la Retim prezintă apoi modul în care a fost făcută cererea de creștere a prețului, spunând că „Legea prevede că ADISIGD se poate opune doar justificat unei astfel de solicitări: dacă nu există bază legală pentru aceasta și/sau dacă calculele de fundamentare sunt eronate. Nici una dintre aceste situații nu poate fi invocată în acest moment, iar verificarea ADISIGD confirmă acest lucru. Mai mult decat atât, nici un UAT nu a adus vreo obiecție”.

În încheiere, Retim transmite că „Afirmațiile nefundamentate și eronate ale dlui. senator Fifor sunt menite să influențeze negativ voturile consilierilor locali și să amâne nejustificat majorarea tarifelor de colectare, cauzând daune materiale directe societății RETIM”.

Articolul la care face referire dreptul la replică:

Mihai Fifor: „Gheorghe Falcă să își asume dezastrul salubrizării”7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor