Reziliere la lucrările de pe DN 76

De Alin Gherasim
1Comentariu
Reziliere la lucrările de pe DN 76
CNADNR a reziliat contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea drumului care trece prin zona Vârfurile.

S-au săturat de amânări şi reamânări şi de modificări de termene, iar acum taie în carne vie. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au reziliat contractul pentru modernizarea DN 76 pe relaţia Ioneşti-Vârfurile. „În data de 4 octombrie 2012 s-a semnat contractul de lucrări cu asocierea Construccionesc Luja SA-Viales Y Obras Publicas SA pentru execuţia lucrărilor de reabilitarea a DN 76, Ioneşti-Vârfurile, în valoare de 42.845.015 lei fără TVA. Sursa de finanţare a fost asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (85 la sută) şi Guvernul României (15 la sută). CNADNR a emis prin inginer în repetate rânduri notificări de remediere, acestea însă nefiind respectate de către antreprenor şi au atras după sine rezilierea contractului”, se anunţă într-un comunicat emis de CNADNR. Cum s-a ajuns în această situaţie? Drumarii au trimis de multe ori notificări prin care solicitau grăbirea lucrărilor, mobilizarea constructorilor şi finalizarea obiectivului. Totodată, au fost organizate mai multe vizite pe şantierul drumului naţional care trece prin judeţul nostru. De fiecare dată au fost constatate nereguli şi tot de fiecare dată s-au dat termene de remediere. În zadar. Firmele care au câştigat licitaţia nu au luat în seamă niciun avertisment. Ultima vizită pe şantier a avut loc în urmă cu o săptămână. O comisie a CNADNR a constatat lipsa de mobilizare a personalului şi de echipamente. În aceeaşi zi a fost emisă înştiinţarea de reziliere a contractului. Iar un motiv pentru reziliere îl reprezintă şi faptul că, la trei ani de la semnarea contractului, lucrarea are un stadiu fizic de 29 la sută. Să nu uităm că nu vorbim despre vreo autostradă, ci de un segment de drum naţional lung de 14 kilometri. Aşadar, acum urmează noi licitaţii şi stabilirea unui nou constructor. Poate că, de această dată, firma care va câştiga licitaţia va fi mai serioasă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor