Rock în Cetatea Aradului!

De Adriana Barbu
17Comentarii
Rock în Cetatea Aradului!
Provocare nouă venită din partea Filarmonicii de Stat Arad: Classic meets rock în inima Cetăţii.

Va răsuna rock-ul în Cetatea Aradului la finele săptămânii. Adică prelucrări ale unor melodii precum Smoke on The Water (Deep Purple), The Jack (AC/DC), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Jump (Van Halen), Nothing Else Matters (Metallica), November Rain (Guns’n Roses) și multe altele, dar și extraordinare prelucrări în manieră rock a Simfoniei a V-a de Beethoven sau ale răvășitorului Palladio semnat de Karl Jenkins. De ce rock şi de ce în Cetate? „Dacă am început stagiunea 2015–2016 cu un eveniment de răsunet – opera TOSCA în Cetatea Aradului – nu putem să nu vă oferim un nou eveniment de anvergură acum, în preajma finalului de stagiune. Iar provocarea este cu atât mai mare cu cât locul de desfășurare a concertului este aceeași fascinantă Cetate a Aradului, însă genul concertului propus este unul cu totul aparte”, ne spun reprezentanţii Filarmonicii de Stat Arad.

Va fi „Classic meets rock” sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 20,30, în fața Basilicii din Cetatea Aradului, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale – UM 01249 și fiind dedicat Zilei Regimentului II Linie – Infanterie Arad.

„Va fi – suntem siguri de asta! – o seară specială, în care melodii care au făcut legendă în rock-ul mondial vor fi interpretate într-o manieră aparte, aranjamentele muzicale pentru orchestra simfonică fiind asigurate special pentru Filarmonica de Stat Arad de Raffaele Minale. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul italian Giuseppe Carannate iar invitata specială va fi solista Emanuela Loffredo (Italia), ei alăturându-i-se minunatul nostru violonist Florin Gherghel”, se arată în comunicatul care anunţă megaevenimentul.

Liber la rock în cetate

Şi veştile sunt din ce în ce mai bune. „La concertul de rock – simfonic Classic meets rock din Cetatea Aradului accesul publicului va fi liber, dar numai în baza invitațiilor care vor putea fi ridicate de la casieria Filarmonicii de Stat Arad (care funcționează în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, între orele 9,00–13,00) și de la sediul filarmonicii (intrarea din parc, între orele 16,00 – 18,00)”, arată mai marii Filarmonicii. De ce aşa? „Fiind vorba despre un obiectiv militar, precizăm că toate persoanele care vor ridica aceste invitații vor fi trecute pe listele speciale, iar la intrarea în cetate vor trebui să prezinte cartea de identitate. Mai precizăm și că accesul persoanelor cu cetățenie străină nu este permis”, se mai arată în informare.

Cu siguranţă însă, dincolo de măsurile speciale ce trebuie luate, va fi un concert de rock–simfonic unic, care va pune în valoare calitățile artistice ale muzicienilor orchestrei Filarmonicii de Stat Arad, gata să cânte rock pentru toţi.

Cu sprijinul unităţii

Concertul de sâmbătă nu ar fi putut avea loc fără sprijinul și înțelegerea extraordinară primite din partea Ministerul Apărării Naționale – UM 01249 Arad.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor