S-au găsit încă 30 de statui la Căsoaia

De Alin Gherasim
3Comentarii
S-au găsit încă 30 de statui la Căsoaia
Consilierii judeţeni au votat o hotărâre care face referire la cuprinderea în patrimoniul public a 30 de statui de la Căsoaia.

Din 40 s-au făcut 70. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Arad s-a votat o hotărâre care vizează introducerea în patrimoniului public al judeţului Arad a unui număr de 30 de statui de la Căsoaia, statui care, în primă fază, nu apăreau nicăieri. Anul trecut, CJA a luat în administrare Complexul statuar de la Căsoaia care număra, la vremea respectivă, 40 de statui. Ulterior, în urma inventarierii, au mai fost identificate 30 de statui care nu fac parte nici din patrimoniul comunei Târnova, nici din patrimoniul Statului Român. Drept urmare, prin votul exprimat de consilierii judeţeni, s-a decis ca şi aceste 30 de statui să intre în patrimoniul judeţului Arad. Aşadar, acum avem 70 de statui, nu doar 40, câte aveam în toamna anului trecut.

Şi o reevaluare

Pe lângă votul dat pentru includerea noilor statui în patrimoniul judeţului, consilierii judeţeni au decis, prin vot, şi reevaluarea lor. „Deoarece, în urma transferului sculpturilor din patrimoniul public al comunei Târnova în patrimoniul public al judeţului, valorile de inventar cu care s-a efectuat transferul sunt vechi, neactualizate, este necesară o evaluare a acestor lucrări de sculptură pentru determinarea valorii juste şi cuprinderea acestora în inventarul patrimoniului public”, se arată în documentele Consiliului Judeţean.
Şi, pe bună dreptate, o asemenea reevaluare este necesară. Pentru că, după cum scriam încă de anul trecut, valoarea de inventar a sculpturilor este ridicolă. Cele 40 de sculpturi preluate de CJA în anul 2017 au avut o valoare totală de… 449 de lei. Preţurile lucrărilor sunt cuprinse, în prezent, între 5 lei şi 25 de lei. Şi vorbim despre lucrări uriaşe, sculpturi monumentale, realizate de unii artişti consacraţi ai ţării noastre.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor