„Sacul Galben” a împlinit 3 ani

De Valentin Goran
3Comentarii
„Sacul Galben” a împlinit 3 ani
ARAD. SC Polaris M Holding a bifat cel de al treilea an de când a demarat campania de colectare selectivă a deşeurilor pe raza municipiului Arad.

Campania de colectare selectivă a deşeurilor pe raza administrativă a municipiului denumită acțiunea „Sacul Galben”, a împlinit 3 ani. SC Polaris M Holding SRL şi Primăria Municipiului Arad au fost primele din România în ceea ce priveşte implementarea integrală în întregul oraş a colectării selective la sursă, atât prin sacii galbeni distribuiţi de operator, gratuit, în zonele de case, cât şi prin recipienţii de colectare selectivă amplasaţi în zonele de blocuri din oraş. În cadrul acestei acțiuni au fost distribuiți peste 20.000 de saci în fiecare lună, iar media deșeului colectat separat la sursă este de peste 170 de tone în fiecare lună. Rata medie a reciclării deșeurilor selectate este peste de 60% din cantitatea colectată, în timp ce preocentul sacilor recuperați din cei distribuiți la cetățeni a ajuns să treacă de 80 de procente. Prima ridicare integrală a sacilor a avut loc pe 12 martie 2012, când campania a fost lansată în toate cartierele și casele din oraș, iar de atunci această acțiune s-a derulat fără întrerupere şi cu reglementarea pe loc a situaţiilor problematice apărute pe teren.

Probleme: 20%

Reprezentanții societății Polaris M Holding ne spun că aproape 20% din beneficiarii serviciului de salubrizare nu au înţeles încă şi nu apreciază rolul colectării selective a deşeurilor, iar pirateria (furtul) în acest domeniu este încă prezentă. „Din păcate, nu rare au fost situaţiile când sacii au fost furaţi sau situaţiile când concetăţeni au sustras deşeurile în vederea valorificării la diverse centre de colectare, fie punctele de colectare sau platformele gospodărești au fost vandalizate. Unii dintre arădeni, puţin totuşi la număr, utilizează sacii primiţi pentru deşeuri menajere, iarbă sau rumeguş, cu toate că sacii sunt inscriptionaţi cu tipul de deşeuri pentru care sunt destinaţi. Din păcate, tot aceşti cetăţeni se arată extrem de supăraţi atunci când nu li se ridică sacii din faţa imobilelor cu toate că nu i-au utilizat conform destinaţiei”, au subliniat reprezentanții Polaris.

Municipalitatea, premiată

„În pofida acestor neajunsuri, SC Polaris M Holding SRL poate concluziona faptul că operaţiunea «Sacul galben» precum şi colectarea selectivă în Arad sunt un succes la trei ani de la implementare. Drept dovadă în acest sens stau participările la competiţiile «Oraşul Reciclării», unde Municipalitatea Arad a fost premiată de fiecare dată, începând cu anul 2012. Anul acesta este deja a III -a ediţie a acestei competiţii, Aradul fiind înscris din nou şi existând premizele unui nou premiu care va veni desigur în beneficiul cetăţenilor şi municipalităţii”, au concluzionat reprezentații SC Polaris.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor