Șantierul părăsit: o lucrare „Made în România”

De Valentin Goran
4Comentarii
Șantierul părăsit: o lucrare „Made în România”
Șantierul ce a debutat în 28 iulie pe strada Nicolae Grigorescu este părăsit. În urmã au rămas vântul, pământul, pietrele și noroiul.

Cuvintele, în acest caz, sunt de prisos. Astăzi vorbim despre nepăsarea de care dau dovadă atât cei vizați direct – compania de gaz E-On -, cât și corpul Primăriei Municipiului Arad care fie nu vede, nu verifică ce se întâmplă cu șantierele deschise pe străzile municipiului, fie nu beneficiază de o legislație mai aspră pentru a da sancțiuni mai usturătoare. O nouă lucrare, ca multe altele, „Made în România”. Este vorba de șantierul deschis la sfârșitul lunii iulie de către E-On Distribuție pe strada Nicolae Grigorescu, segmentul cuprins între Bulevardul Vasile Milea şi Bulevardul Revoluției.

Tărăgănare, de patru luni…

De patru luni de zile, mai exact din 28 iulie, această stradă, care între altele facilitează legătura directă dintre Vasile Milea și centru, respectiv Piața Mihai Viteazul, este spartă. În tot acest timp, strada fie a avut blocată o bandă din sensul de mers, fie a fost blocată toată. Acum șantierul pare părăsit, iar lucrarea este tot neterminată. În primă fază, angajații E-On au spart strada Nicoale Grigorescu, au astupat la loc însă doar cu pământ, iar pe 11 august a fost efectuată prima subtravesare pe sub liniile de tramvai de pe Bulevardul Revoluției. Puțin mai târziu, pe 6 septembrie, vă anunțam că subtraversarea a fost finalizată. Ei bine, așa cum am fost anunțați inițial, muncitorii, în loc să continue lucrarea pe strada Crișan spre Piața Mihai Viteazul, s-au întors tot pe Grigorescu, unde au spart din nou. De această dată, mai mult. Pe atunci, din surse, am aflat că mai trebuia efectuată o traversare perpendiculară a acestei străzi și legați capeții, acesta fiind și motivul pentru care nu a fost finalizat şantierul. Ei bine, ce credeți că se întâmplă acum? Vă spunem noi! Nimic. În continuare șanțurile, gropile, pământul și pietrișul sunt omniprezente pe acest segment de drum.

Cine verifică aceste lucrări?

Cum era firesc, după ce am observat că șantierul este părăsit, ne-am îndreptat prima dată atenția spre Primăria Muncipiului Arad, care are în subordine un serviciu ce are rolul de a sancționa firmele care deschid șantiere în municipiu și nu respectă termene. Răspunsul primit ne-a luat prin surprindere. Firma care execută lucrarea de pe Grigorescu – de loc din Prahova, conform surselor noastre – a fost amendată deja de trei ori, dar valoarea ultimei amenzi, de 2.500 de lei, pare ridicolă față de deranjul de patru luni de zile adus șoferilor arădeni. „Este vorba de o firmă contractată de Compania E-On Distribuție, care în acest caz este beneficiar. Această firmă a primit până acum trei amenzi. Ultima amendă a fost dată luni, 21 noiembrie, pentru că lucrarea nu a fost adusă la starea inițială. Firma contractată de E-On a fost amendată cu 2.500 de lei, această sumă fiind cea maximă pentru acest tip de abatere”, a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Fără răspuns

Mai departe i-am contactat și pe reprezentanții E-On, din timp, pentru a le oferi posibilitatea să își exprime punctul de vedere, însă răspunsul nu a mai venit.

În loc de concluzie

Până la urmă, vorbim de o lucrare „Made în România”, care ne arată pentru a mia oară miserupismul si tărăgănarea. Si care, de fapt, ne răspunde la întrebările: De ce nu avem drumuri care să nu fie sparte?, De ce avem șantiere deschise tot timpul pe șosele? De ce nu verifică nimeni șantierele municipiului? Dar, mai ales, de ce nu avem legislație mai aspră? Până atunci… rãmânem cu drumurile sparte, cu firme care nu se sinchisesc să își onoreze serviciile, cu gropi și noroaie, cu mașinile rupte și mulți, mulți nervi.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor