Sarbatoare la “Aurel Vlaicu”

De Vasile Filip
Sarbatoare la “Aurel Vlaicu”
Astăzi a avut loc ediția a XIV-a a Zilei Școlii Gimnaziale „ Aurel Vlaicu” Arad.

ARAD. Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad s-a îmbrăcat astăzi în straie de sărbătoare. Încă de dimineață profesori, elevi, părinți, bunici și invitați s-au adunat în careul din curtea instituției pentru a participa la deschiderea oficială a „Zilei şcolii”, manifestare aflată deja la a XIV-a ediție. Mai ales că, în cadru festiv, sub genericul „Talent, hărnicie, performanţă” s-au acordat premiile speciale pentru anul de învățământ 2013-2014. Și directorul școlii, prof. Petrușca Tămășan a prezentat peste120 de elevi care s-au remarcat prin rezultate deosebite la diferite concursuri judeţene şi naţionale și chiar internaționale. Aceștia au fost răsplătiți, pentru efortul lor, cu premii oferite de comitetul de părinți pe școală, preprezentat de președintele acestuia, dl Dan Mândru.

Un alt punct important l-a constituit finalizarea unui proiect inedit şi foarte apreciat al comisiei diriginţilor „Cadou pentru şcoala mea”

Program divers

După festivitatea de deschidere – atât la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” cât și la Școala Gimnazială „Frații Neuman” (structură) – fiecare clasă a fost pregătită să-și primească oaspeții la activități din cele mai diverse și mai interesante. Programul a cuprins expoziții, magia poveștilor, creații plastice și literare, concursuri de cultură generală, ateliere de orientare școlară, vizionări de filme artistice și documentare, competiții sportive.

A fost marcat și specificul multietnic prin activități, prin activitățile claselor cu predare în limbile minorităților maghiare și germane.

Repere din program

* La Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” au fost planificate: • Flori pentru şcoala mea – expoziţie de flori; ▪ Expoziţie de manuale şcolare; ▪ Proiectul Poveştile copilăriei trăite în şcoala mea – activitatea finală; ▪ Jurnalul Săptămânii altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! – expoziţie; ▪ Înscrieri clasa a V-a, an şcolar 2014-2015; • Casa ritmurilor maghiare – Concurs de proverbe şi zicători; ▪ Dansuri populare maghiare; ▪ Atelier de artă decorativă; • Copilăria, timp frumos al prieteniei – activităţi recreative; • Împreună ne jucăm, limba germană învăţăm – ▪ Im Heidiland – pictură şi jocuri distractive; ▪ Spielen und Tanzen mit Freude • Micul bucătar – activitate aplicativă; • În lumea minunată a poveştilor – carnaval; • Făuritori de CARTE! – ateliere transdisciplinare; •Bucuria de a fi copil; Jocul – lumea copiilor; •Magia poveştilor – ateliere şi expoziţie; • Pasiune şi talent – ateliere de lucru şi expoziţie.

* La Școala Gimnazială „Frații Neuman”: • Copilărie dar neprețuit- concurs de desene pe asfalt; • Bucuriile verii – atelier, serbare; Copilarie fericită – atelier creație artistico-plastică; Frumusețile primăverii – atelier creație artistico-plastică; • Rămas bun, doamna învățătoare! – program artistic; • Bun venit în lumea poveștilor! – atelier de lucru și prezentare ppt.; • Călătorie printre roci – expoziție roci; • Personaje din literatura română – atelier de lucru + dramatizare ,,Dl. Goe….”; • Elevii au talent – prezentare de talente ; • Încotro ne îndreptăm ? – atelier de consiliere și orientare; Tombolă.

Recitalul competențelor

„Crezul nostru – ne-a declarat directorul școlii, prof. Petrușca Tămășan – «Împreună pe calea cunoașterii» se reflectă și în modul cum sunt organizate activitățile din programul «Zilei școlii». Pentru cei mai mici școlari a fost construit un castel fermecat. Cei din clasa I își etalează competențele dobândite la «Serbarea abecedarului». Cei pasionați de dans și muzică participă la „Scena este a ta». Cei din clasa a VIII-a sunt împreună cu părinții lor pentru a se sfătui ce cale să aleagă după ce pleacă de la noi. Pentru absolvenții din clasele a IV-a din școala noastră dar și din alte unități școlare arădene, pe tot parcursul zilei s-a organizat o activitate de consiliere și înscriere în clasa a V-a. Iar pentru toți elevii, indiferent de vârstă și școala de proveniență, am început înscrierile pentru «Școala de vară» care se desfășoară în lunile iulie și august, în unitatea noastră”.

Parteneri

Celor de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad le-au fost alături și 43 de cadre didactice de la instituția parteneră din Ungaria – Testveryrosok Tere Altalanos Iskola din Pecs.

„La noi, colectivul de elevi și adulți crește învățând și învață crescând împreună” ( Petrușca Tămășan)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !