Şase ani de colectare selectivă în Arad

De Andreea Pintea
5Comentarii
Şase ani de colectare selectivă în Arad
De șase ani arădenii colectează selectiv. Este vorba despre folosirea sacului galben, care a intrat în viețile arădenilor acum șase ani, pe 12 martie.

Atunci, compania S.C. Polaris M Holding S.R.L. a efectuat prima colectare integrală a deşeurilor colectate selectiv în municipiul Arad. Colectarea pe fracții a gunoiului din Arad a început încă din 2004, atunci când compania de salubrizare demara un proiect pilot în două cartiere ale municipiului Arad – Pârneava şi Aradul Nou, distribuind gratuit la acea vreme două categorii de saci pentru deşeurile reciclabile. Ulterior, S.C Polaris M. Holding S.R.L. a început, în parteneriat cu Primăria Arad şi Ecorom Ambalaje, amplasarea în punctele de colectare a deşeurilor menajere a unor containere de plastic pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

În luna martie 2012, în urma unei campanii susţinute şi pe cheltuiala companiei, se distribuiau în Arad 82.000 de saci galbeni pentru colectarea selectivă în zona de case. Ziua de 12 martie 2012 poate fi marcată ca prima zi în care municipiul Arad deşeurile au început să fie colectate selectiv pe întreaga zonă a oraşului Arad, atât în zona de case, cât şi în cea de blocuri. Astfel, municipiul Arad era printre primele din ţară care implementa prin operatorul de salubrizare S.C. Polaris M.Holding S.R.L care colecta direct de la sursă deşeurile pe minimum două fracţii iar în urma sortării din Staţia S.C. Polaris rezultau 5 fracţii de deşeuri.

Peste 5,9 milioane de saci

În cele 72 de luni, Polaris M.Holding a distribuit arădenilor peste 5.900.000 de saci galbeni, cantitatea medie lunară de deşeuri colectate direct de la sursă fiind de aproximativ 200 de tone. „Educaţia pupulaţiei în spiritul responsabilităţii şi grijei faţă de un mediu ambiental curat şi, nu în ultimul rând, punerea în acord cu legislaţia incidentă naţională şi europeană în ceea ce priveşte managementul deşeurilor. Tuturor celor care au înţeles rolul colectării selective a deşeurilor înseamnă în primul rând respect pentru natură, mediu, sine şi cel de lângă noi, S.C.Polaris M. Holding S.R.L le mulţumeşte pe această cale dimpreună cu îndemnul: «Împreună pentru un oraș curat!»”, au menționat reprezentanții companiei.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor