Sase oferte pentru noul Parc al copiilor

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
7Comentarii
Sase oferte pentru noul Parc al copiilor
  Arad. Interes mare pentru realizarea noului Parc la Copiilor din vecinătatea Parcului Europa. Nu mai puţin de şase firme şi-au depus ofertele la licitaţia organizată de Primăria Arad pentru proiectarea şi execuţia acestei investiţii.

Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul Aradului, Gheorghe Falcă, care a precizat că „la finele lunii martie vom avea un câştigător al acestui proiect”. Edilul are şi speranţe legate de această investiţie: „Noi sperăm ca până al finele anului să finalizăm acest parc iar copiii şi părinţii lor să se poată bucura în tihnă de investiţia realizată aici”.

Primarul a indicat şi câteva dintre elementele care au fost cuprinse în studiul de fezabilitate al viitorului parc al copiilor, în funcţie de care au fost elaborate ofertele societăţilor. S-a propus în studiu, aşa cum aţi putut citi în trecut şi în ziarul şi pe siteul nostru, alei şi bănci noi, modernizarea iluminatului public, irigarea spaţiului verde şi amplasarea de mobilier urban. Spaţiul vizat de Primăria Arad pentru realizarea noului parc al copiilor a fost împărţit în cinci loturi, dintre care trei de joacă ( zona I destinată copiilor între 3 şi 15 ani, sau parcul principal, zona II destinată copiilor între 1 şi 3 ani, parcul pentru preşcolari, zona III destinată mişcării şi activităţilor dinamice) şi două de relaxare şi evenimente (zona IV pentru relaxare şi destindere şi zona V destinată evenimentelor).

Edilul a amintit şi câteva dintre elementele care sunt cuprinse ca propuneri în studiul de fezabilitate, cum ar fi hexagonul de căţărare, vaporaşul şi avionul pentru jocul copiilor, labirintul, piramida etc.

Momentul a fost folosit de edil şi să-i atace pe cei care i-au criticat în trecut şi cei care critică în prezent intenţiile legate de Parcul Copiilor, acuzându-i pe aceştia de dezinformare. „Ceea ce v-am prezentat, actele confirmă că suntem oameni serioşi şi că am avut dreptate când am susţinut că nu vom desfiinţa actualul Parc al copiilor, iar cei care au susţinut acest fapt au avut la acea vreme un interes electoral. Nici un document nu arată mutarea parcului din centru pe Faleza Micălaca, ci efectiv faptul că vom construi un parc nou şi modern. Cei care au dezinformat atunci şi cei care vor să dezinformeze acum cu totul felul de poveşti, să-şi aducă aminte că nu se poate trăi prin dezinformare”.

Falcă a folosit şi o scurtă frază cu ţintă directă spre Prefectură, amintit că, atunci când s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru acest nou parc, Prefectura nu a atacat hotărârea pentru că nu s-a făcut dezbatere publică, cum a făcut-o, fără a avea de partea sa legea, în cazul unui alt act al CLM.

6,6 milioane lei

Conform celor cuprinse în caietul de sarcini care susţine licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noului parc, Primăria Arad este dispusă să plătească pentru întreaga lucrare până la 6,6 milioane lei. Tot aici se arată că firma câştigătoare va avea la dispoziţie şase luni să proiecteze şi să execute parcul situat lângă Parcul Europa.

CITESTE SI:

Noul parc al copiilor, 6,6 milioane lei

Parc fotovoltaic urias la Sebis7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor