Sătenii de la Luncşoara l-au debarcat pe Cornel Gavrilă

De Simion Todoca
1Comentariu
La una dintre multele revolte FOTO: JA
La una dintre multele revolte FOTO: JA
Noua conducere a Composesoratului Luncşoara convoacă Adunarea Generală a membrilor.

Dincolo de problemele pe care le au cu zecile de procese intentate de către firma care exploatează masa lemnoasă din pădurile lor, fără ca ei să se poată opune, membrii Composesoratului Urbarial Luncşoara au reuşit, se pare, să scape de preşedintele Cornel Gavrilă, pe care îl acuză că este vinovat de toate relele care li se întâmplă. Deşi mandatul său a expirat de ani de zile, Cornel Gavrilă nu a putut fi schimbat, toate Adunările Generale care au ales un alt preşedinte fiin declarate nestatutare de către Tribunal. Aceasta, întrucât Statutul composesoratului prevede că doar preşedintele poate convoca Adunarea Generală. Lucru pe care Gavrilă a refuzat să-l facă. În acelaşi timp, însă, cei care i-au reprezentat pe săteni au „omis”, din 2012 până în prezent, să facă cel mai simplu pas care se impunea : să-l oblige pe preşedintele căruia i-a expirat mandatul să convoace Adunarea Generală. Acum, şansele par să încline spre săteni, care, pe data de 03 mai 2015, au ales, în cadrul unei Adunări Generale, un nou Consiliu de Administraţie şi un nou preşedinte.

Adunare cu repetiţie

În aprilie, fostul preşedinte, Cornel Gavrilă, a convocat Adunarea Generală, care, însă, nu a fost statutară, neavând cvorumul de 50%+1 din numărul total a membrilor. Drept urmare, Gavrilă a convocat o nouă Adunare Generală, pentru care nu a mai fost nevoie de cvorum. Însă, când membrii i-au cerut să prezinte Raportul de activitate şi toate documentele necesare, pentru a se face alegeri, acesta a refuzat şi a părăsit sala. Chiar dacă el a plecat, Adunarea Generală, fiind convocată de către el, a rămas statutară, spun reprezentanţii sătenilor. Aşa că au continuat, alegându-şi o nouă conducere, noul preşedinte ales fiind Nicolae Bora. Noul Consiliu de Administraţie a depus deja la Tribunal documentele Adunării Generale, spre validare. Şi, chiar dacă instanţa a fixat termenul 16 iunie, a fost convocată, pe data de 07 iunie, ora 14,00, o Adunare Generală, pentru prezentare noului statut şi alte comunicări. Printre altele, în locul foştilor membri decedaţi vor fi trecuţi moştenitorii, lucru pe care Gavrilă a refuzat să-l facă, astfel că zeci de familii nu mai erau, pe acte, în Composesorat, deşi pădurile lor erau acolo ! Din această cauză, s-a ajuns în situaţia ca, practic, cvorumul de 50%+1 să nu mai poată fi realizat, lucru de care, spun proprietarii pădurilor, Gavrilă l-a exploatat din plin. Rămâne de văzut ce va decide instanţa în privinţa schimbării conducerii, mai ales că, din câte am aflat, Gavrilă a intentat şi el proces.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor