Scandal pe banii primiţi de consilierii judeţeni

De Alin Gherasim
5Comentarii
Scandal pe banii primiţi de consilierii judeţeni
© Consilierii Puterii s-au votat ei pe ei FOTO: A.G.
Pesediştii şi peneliştii s-au contrat în şedinţa CJA pe remuneraţia pe care o primesc aleşii din AGA sau CA la societăţile din subordine.

Banii, motiv de scandal în Consiliul Judeţean Arad. Şi, şocant, de această dată nu s-au cerut, şi s-a dorit să nu se dea. Totul a pornit în momentul în care, la şedinţa CJA de miercuri, s-a ajuns la proiectul de hotărâre care făcea referire la stabilirea reprezentanţilor Consiliului Judeţean în adunările generale ale acţionarilor şi în consiliile de administraţie ale societăţilor subordonate. În acel moment, consilierii din Opoziţie au venit cu o propunere pe cât de populistă, pe atât de lăudabilă: reprezentanţii CJA în organele de conducere mai sus menţionate să nu primească remuneraţie. „Propunerea noastră este ca aleşii judeţeni să reprezinte strict interesele judeţului în AGA sau CA la societăţi, să nu primească bani pentru acest lucru”, a spus Marius Sulincean, consilier PSD. Anticipând, parcă, această dorinţă, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, a declarat că „legea spune că membrii AGA sau CA pot primi până la 25 la sută din indemnizaţia directorului societăţii din care aceşti membri fac parte. Se preconizează că în luna octombrie legea se va schimba, iar atunci vom schimba şi noi remuneraţia”. „Legea spune că nivelul maxim al indemnizaţiei este de 25 la sută. De ce nu stabilim un nivel de 1 la sută?”, a întrebat consilierul Gheorghe Sabău.

Dar nicio propunere, nicio explicaţie nu i-a înduplecat pe consilierii Puterii să renunţe la bani. Şi asta pentru că sumele încasate lunar de fiecare consilier reprezentant al CJA în organele de conducere ale societăţilor sunt frumuşele, de ordinul miilor de lei.

Au ieşit din sală

Cum propunerea lor ca funcţiile să nu fie remunerate nu a fost acceptată, consilierii din Opoziţie au părăsit sala de şedinţă şi au anunţat că nu vor vota reprezentanţii CJA la societăţile din subordine. Drept urmare, Puterea a făcut ce a vrut ea, mai ales că a fost cvorum cu tot cu lipsa pesediştilor. Aşa că au început să voteze la foc automat toate propunerile PNL, după cum era de aşteptat.

Atitudinea pesediştilor a fost cu atât mai ciudată cu cât chiar şi ei au avut propuneri pe listele ce au intrat la vot. „O să vă rog să îi votaţi şi pe colegii de la PSD care sunt propuşi pe liste”, le-a transmis Iustin Cionca, preşedintele CJA, consilierilor de la Putere. Lucru care s-a şi întâmplat.

Câteva precizări

Cu mici precizări: PNL şi-a tăiat „felia groasă de ciolan”, impunându-şi oameni la Compania de Apă, la Aeroport, la CET, la spitale şi în ATOP, în timp ce pesediştii au rămas cu „firimiturile”, respectiv asociaţii sau societăţi care, în unele cazuri, nu funcţionează.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor