Scandal pe parcarea de la Astoria

De Alin Gherasim
5Comentarii
Scandal pe parcarea de la Astoria
© Parcarea, disputată în şedinţa Consiliului Judeţean Arad Foto: V.G.
Consiliul Judeţean vrea să scoată la licitaţie parcarea Hotelului Continental, pesediştii vor bani mai mulţi.

Şedinţa Consiliului Judeţean Arad (CJA) de miercuri a fost un prilej bun de „ascuţit săbiile” între putere şi opoziţie. De această dată, subiectul a fost scoaterea la licitaţie a parcării Hotelului Continental, fost Astoria, parcare care, s-a descoperit recent, aparţine chiar CJA. După ce a fost făcută întabularea terenului, după ce s-au stabilit clar delimitările suprafeţei care aparţine judeţului, a fost angajat un expert evaluator care să stabilească valoarea terenului de acolo. „Conform raportului de evaluare, rezultă că preţul de închiriere a terenurilor este de 0,82 euro/mp/lună, respectiv 3,75 lei/mp/lună”, se arată în documentele CJA. Exact acesta a fost motivul declanşării scandalului în şedinţă. Cel care a luat cuvântul, din partea opoziţiei, a fost Petru Moţ: „Obiectivul este amplasat în zonă ultracentrală, parcările sunt gata amenajate, la fel şi căile de acces spre străzile din zonă. Nouă ni se pare că preţul de pornire a licitaţiei este prea mic. Într-adevăr, preţul ar putea creşte în cadrul licitaţiei, dar nu ştim dacă se va întâmpla aşa ceva. Aşa că noi vom vota împotriva proiectului”.

Răspunsul a venit de la preşedintele CJA, Iustin Cionca, acesta vorbind despre faptul că preţul a fost stabilit de un expert. „Avem această expertiză realizată de un evaluator. Nici eu, nici voi nu îl putem contesta. Ce se poate face este o contraexpertiză. Dar noi nu o putem plăti, pentru că am plătit deja expertiza. Nu aş dori să amânăm acest punct pentru că stăm cu terenul în proprietatea noastră, terenul nu produce bani, iar cineva îl foloseşte gratuit. Și trebuie să subliniem faptul că va fi organizată o licitaţie. Dacă vor fi mai mulţi ofertanţi, preţul ar putea creşte foarte mult”, a spus Cionca.

Şi propuneri

Preşedintele CJA a plusat şi le-a propus consilierilor din opoziţie să vină cu o soluţie. „Vă promit că dacă veniţi cu o propunere, noi suntem de acord. Atâta timp cât propunerea este legală. Luăm acum o pauză de 10-15 minute, gândiţi-vă la o soluţie şi noi o adoptăm”, a spus Cionca. Cei de la PSD au fost, iniţial, surprinşi că li se cere o rezolvare care va fi adoptată, dar ulterior au refuzat oferta lui Cionca. „O pauză de 10 minute nu ar fi suficientă pentru identificarea unei soluţii. Noi vom vota împotriva acestui proiect, urmând ca la viitoarea şedinţă să venim cu o propunere clară”, a spus consilierul Marius Sulincean.

Parcarea, respinsă

Într-un final, la vot, proiectul a fost respins datorită faptului că, pentru a fi adoptat, era nevoie de votul majorităţii calificate (două treimi dintre consilierii prezenţi). Rămâne ca soarta parcării de la Astoria să fie tranşată într-una dintre şedinţele viitoare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor