Schimbarea comenzii la Batalionul 191 Infanterie din Arad

De d.o
2Comentarii
Schimbarea comenzii la Batalionul 191 Infanterie din Arad
© Foto: Dorin Ocneriu
Luni, 26.02.2018, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” Arad, între col. Claudiu Topor și mr. Mihai Ioniță.

Evenimentul a fost organizat în contextul avansării în grad a fostului comandant și numirii lui într-o funcție operativă din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre.

La ora ceremonialului miltar, pe platoul din Cetatea Aradului era adunat tot personalul militar și civil al unității, precum și invitați de onoare din partea organelor administrației publice locale: prefect Florentina Horgea, subprefect Vasilică Damian, vicepreședinte al CJA Claudia Boghicevici, viceprimar Călin Bibarț, reprezentanți ai structurilor M.Ap.N. din Arad, Timișoara, Cluj-Napoca și Bistrița, ai structurilor județene ale M.A.I., membrii ai asociațiilor rezerviștilor militari și veteranilor de război, cultelor religioase, inspectoratului școlar și ai altor instituții locale cu care armata colaborează îndeaproape.

După introducerea în formație a Drapelului de luptă al unității și intonarea Imnului de stat al României de către fanfara Brigăzii 18 „Decebal” din Timișoara, comandantul batalionului a dat raportul generalului de brigadă Nicolae Tonu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca. Acesta a trecut în revistă și a salutat trupa, după care a citit Ordinul de înaintare la gradul de colonel a lt.col. Claudiu Topor și numirea lui în funcția superioară, prezentând și un scurt CV al destoinicului ofițer care, timp de șase ani – doi șef de stat major și patru comandant – a condus destinele batalionului arădean.

1-8-1

Col. Topor a predat apoi Drapelului de luptă generalului Tonu, care la rândul său l-a înmânat noului împuternicit la comanda batalionului, mr. Mihai Ioniță. Acesta a îngenunchiat și a sărutat Drapelul, jurând să-l apere chiar cu prețul vieții. Conform uzanțelor, gl.bg. Nicolae Tonu a făcut o scurtă prezentare a noului comandant, insistând pe competența și pe puterea de muncă neobosită dovedite de acesta în toată cariera militară, îndeosebi în misiunile internaționale îndeplinite în fruntea batalionului „Scorpionii Roșii” din Craiova.

Prefectul Florentina Horgea a adresat mulțumiri comandantului anterior, care s-a dovedit a fi un militar vrednic și un om de nădejde al societății arădene, prezență activă la toate evenimentele care au avut loc în municipiu și județ, înmânându-i și o o Plachetă de Merit în semn de apreciere. La rândul său, col. Topor a mulțumit personalului batalionului pentru modul exemplar în care s-a implicat în desfășurarea activităților interne, în îndeplinirea misiunilor operative și în parteneriatul cu partea maghiară din cadrul Batalionului Mixt Româno-Maghiar de Menținere a Păcii, având cuvinte de apreciere și pentru partenerii sociali din Arad cu care a colaborat în condiții foarte bune.

Defilarea batalionului în frunte cu noul comandant și cu Drapelul de luptă a încheiat un moment înălțător din viața acestei unității militare de elită, care face cinste Aradului și Armatei Române.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor