Se bat in dezbateri pentru scoala

De Adriana Barbu
25Comentarii
Se bat in dezbateri pentru scoala
Falcă a decis să organizeze dezbaterea publică pentru şcoala Mihai Eminescu marţi, la sediul Poliţiei de Frontieră, Flavius Măduţa joi, la sediul inspectoratului şcolar.

Arad. Încă un episod din războiul politic pentru şcoala gimnazială Mihai Eminescu. De această dată politicienii se bat în dezbateri publice. Două, căci două sunt părţile beligerante. Fiecare dezbatere, desigur, cu ziua, ora şi locul său. Şi ca de obicei, părţile implicate în scandalul pentru şcoală nu ajung la nici o înţelegere. Doar e război.

Ziua de luni a început cu un comunicat remis de Gheorghe Falcă, primarul Aradului, care spune – cel mai probabil în urma replicii venite în weekend de la deputatul Flavius Măduţa – că e decis să organizeze dezbaterea publică propusă săptămâna trecută, pe tema transferului clădirii Poliției de Frontieră de pe strada Mărășești către administrația locală, pentru mutarea școlii gimnaziale „Mihai Eminescu” acolo. Dar nu oricum şi nu cum a cerut deputatul Flavius Măduţa, ci chiar la fața locului, adică la sediul Poliţiei de frontieră „pentru a se putea vedea cum se prezintă această clădire”. Adică exact în locaţia refuzată de deputat. Şi nu oricând, ci marţi, pe 28 ianuarie 2014, la ora 16.00, moment la care, spune edilul local, sunt invitaţi să participe „profesorii de la Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”, părinţii elevilor, precum şi parlamentarii Aradului”.

Dezbaterea primarului

„Noi, arădenii, ne dorim ca acea clădire să revină administrației locale, lucru pentru care m-am luptat la Bucureşti, în timp ce deputatul Măduţa se luptă să nu o primim. Dacă domnul Măduţa este cu adevărat interesat de soarta acestei şcoli şi a a elevilor care învaţă aici, înseamnă că va răspunde invitaţiei şi va veni la dezbaterea publică. Eu voi veni la această întâlnire cu documentele care demonstrează demersurile pe care le-am făcut pentru acest sediu, care va putea intra în patrimoniul Aradului odată cu accederea României în spațiul Schengen. Domnul Măduţa are obligaţia morală să vină în faţa oamenilor cu documente care să dovedească ceea ce a făcut el pentru, nu împotriva acestei şcoli”, a precizat în comunicat, Gheorghe Falcă.

La nici două ore distanţă a venit şi replica deputatului Flavius Măduţa pe acest subiect. Parlamentarul a indicat, tot prin intermediul unui comunicat de presă, că „dezbaterea publică legată de situaţia şcolii trebuie să aibă loc într-un cadru adecvat, cu un răgaz suficient pentru organizarea evenimentului. Nu putem organiza o dezbatere publică într-o instituţie cu statut special, cum e Poliţia de Frontieră. Trebuie să respectăm instituţiile statului şi specificul acestora”.

Dezbaterea deputatului

Flavius Măduţa propune, ca atare, o altă dată pentru dezbatere şi un alt loc de organizare. „Am luat legătura cu inspectorul şcolar general şi vom organiza o dezbatere publică în sediul Inspectoratului Şcolar Arad, joi, de la ora 13.00. Cred că este cadrul firesc în care putem dezbate problemele învăţământului arădean”, spune deputatul. Măduţa îi invită la dezbatere pe „primarul Aradului, prefectul Aradului, parlamentarii de Arad, reprezentanţii părinţilor şi ai profesorilor de la şcoala respectivă, mass media, toate persoanele interesate în identificarea unei soluţii legate de viitorul şcolii „Mihai Eminescu”.

Şi, ca şi primarul, după fixarea datei de dezbatere, deputatul Măduţa a venit şi cu precizări: „Constat cu această ocazie că primarul Falcă nu a înţeles nici acum că problema de fond este situaţia şcolii generale, nu sediul Poliţiei de Forontieră. Eu NU am fost şi NU sunt împotriva atribuirii unui sediu anume administraţiei locale. Afirmaţiile primarului Falcă în acest sens sunt mincinoase şi îl somez să nu le mai propage”.

Flavius Măduţa mai spune că a fost implicat în acest subiect chiar prin nominalizarea mea repetată de către Gheorghe Falcă şi că a găsit soluţia – cumpărarea actualului sediu al şcolii – propunere care însă a fost respinsă în CLM, pe motivul deja disputat de politicieni şi prezentat pe larg în ziarul şi pe siteul nostru săptămâna trecută.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor