Se caută manager pentru Spitalul Judeţean

De Diana Dutu
2Comentarii
Tentanţia numită Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad FOTO: D.D.
Tentanţia numită Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad FOTO: D.D.
Întrucât mandatul dr. Teodora Olariu expiră curând, preşedintele CJ va numi un interimar până la organizarea unui concurs.

ARAD. La sfârşitul lunii aprilie, mandatul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va lua sfârşit pentru dr. Teodora Olariu. Bătălia pentru acest post a început deja de câteva luni. Trei nume sunt vehiculate la „bursa zvonurilor” pentru urmaşul dr. Olariu în fotoliul de manager. Vorbim despre dr. Corina Crişan (medic primar la Serviciul Judeţean de Medicină Legală), dr. Adrian Wiener (director medical al Spitalului Judeţean) şi dr. Angela Cionca (fost director în cadrul DSP Arad).

Ce spun virtualii candidaţi?

Am dorit să aflăm chiar de la cei trei „candidaţi” cât sunt de întemeiate zvonurile privind venirea lor la conducerea spitalului, cât sunt ei de interesaţi de funcţia de manager. Am întrebat-o pe dr. Corina Crişan dacă are de gând să participe la concursul ce se va organiza pentru acest post. Iată ce ne-a răspuns: „În principiu, da. Mi-ar plăcea să pot să ajut Spitalul Judeţean din Arad şi, implicit, cetăţenii Aradului” – a punctat dr. Crişan pentru Jurnal arădean/ Aradon.
Este interesat dr. Adrian Wiener să urce o treaptă mai sus în schema de conducere a Spitalului Judeţean? „Nu ştiu, nu m-am hotărât. Depinde de mai mulţi factori care ţin şi de mine – de alternativele şi opţiunile pe care le am în viitor –, dar şi de alte persoane. Nu am o idee foarte clară deocamdată” – a spus dr. Wiener pentru Jurnal arădean/ Aradon.
În ceea ce o priveşte pe dr. Angela Cionca, se pare că numele său a fost amintit în acest context doar din raţiuni politice. Soţul său, fostul parlamentar Iustin Cionca, este asimilat „taberei Falcă” din fostul PDL, aflată în opoziţie cu „tabăra Ioţcu”. Numele Angelei Cionca a fost „aruncat” doar ca muniţie în lupta dintre cei doi. Căci, în realitate, dr. Cionca nu este câtuşi de puţin interesată de postul de manager al Spitalului Judeţean Arad.

Dr. Olariu, încă nehotărâtă

Dincolo de cele trei nume – Crişan, Wiener, Cionca – se cuvine a-l lua în calcul şi pe cel al Teodorei Olariu, managerul în funcţie al spitalului. După trei ani de mandat, dr. Olariu ar mai avea dreptul la încă unul. Îşi doreşte încă unul? Va participa la un nou concurs pentru a rămâne pe acest post? „Nu ştiu. Nici nu m-am gândit, nici n-am vrut să mă gândesc. Nu am luat nicio decizie în această privinţă” – a declarat dr. Teodora Olariu pentru Jurnal arădean/ Aradon.
Chiar dacă nu e sigură că se va înscrie în competiţia pentru obţinerea unui nou mandat la conducerea spitalului, legea îi permite dr. Olariu să fie numită manager interimar: „La încetarea mandatului, contractul de management poate fi prelungit pe o perioadă de 3 luni, de maximum două ori, perioadă în care se organizează concursul de ocupare a postului” – se arată în Legea 95/2006 actualizată şi modificată. Numirea managerului interimar este o sarcină ce îi revine preşedintelui Consiliului Judeţean.

Lista secretă a lui Ioţcu

Desigur, pe lângă cei amintiţi mai sus, sunt şi alţi medici care ar dori să candideze la şefia Spitalului Judeţean Arad. Dar, oricât de mare ar fi dorinţa candidaţilor, şansele de a accede în postul de manager sunt aproape nule dacă nu beneficiază de susţinerea Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul.
În încercarea de a limpezi cât de cât situaţia, l-am contactat pe preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. L-am întrebat dacă are în vedere vreo persoană pentru a asigura viitorul conducerii Spitalului Judeţean. „Am o listă de persoane. Cine sunt? E secret. Există o listă scurtă din care, la sfârşitul lunii, vom selecta un interimar, după care vom proceda la scoaterea la concurs a postului” – a declarat Nicolae Ioţcu pentru Jurnal arădean/ Aradon. E luată în calcul şi dr. Teodora Olariu în acest demers? „Sigur, pe listă sunt mai multe persoane” – a precizat preşedintele CJ Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor