Se extinde Centrul de criza al DGASPC

De Diana Dutu
1Comentariu
Se extinde Centrul de criza al DGASPC
E vorba de o investiţie de 1,5 milioane lei, care se va derula pe parcursul a 20 de luni.

ARAD. O firmă de apartament din Deva va încasa peste 1,5 milioane de lei (fără TVA) de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad pentru extinderea şi reabilitarea Centrului de criză de pe strada Udrea. Chiar dacă suma pare mare, trebuie precizat că DGASPC a făcut, totuşi, o economie de 450.000 de lei faţă de valoarea pe care o estimase iniţial pentru aceste lucrări.

SC „Bau Decolux Prest” SRL, cu sediul în Deva (Aleea Nuferilor, Bl.M5, Ap.22) a fost aleasă în urma unei licitaţii la care au participat opt ofertanţi. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut. Firma câştigătoare funcţionează din 2005, în ultimii ani având un număr de peste 20 de angajaţi şi profit anual de câteva zeci de mii de lei. Anul trecut „Bau Decolux Prest” a avut, în medie, 38 de angajaţi şi un profit de 49.012 lei (peste 10.000 de euro). Obiectul de activitate al firmei îl constituie lucrările de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

 

Efecte

Ce va construi firma din Deva la Arad? Ce efecte vor produce lucrările prestate la Centrul DGASPC de pe strada Udrea nr.6? „În prezent, în această locaţie funcţionează un centru de criză care oferă servicii unui număr de 15 copii. Ca urmare a extinderii şi reabilitării centrului, vor fi oferite servicii unei palete mai largi de beneficiari, respectiv: 11 copii, 3 mame cu copii şi 11 persoane adulte care se confruntă cu situaţii de criză” – preciza, la momentul iniţierii licitaţiei, Edita Iuhasz, director al DGASPC Arad.

Lucrările de extindere şi reabilitare a Centrului de criză de pe strada Udrea ar urma să se desfăşoare pe parcursul a 20 de luni. Ele se vor derula în cadrul unui proiect a cărui valoare totală este de 3,3 milioane lei. Finanţarea nerambursabilă a fost accesată prin POR 2007-2013, Axa prioritară 3 – Infrastructura serviciilor sociale, Domeniul major de intervenţie 3.2. Scopul proiectului „Extinderea şi reabilitarea Centrului de criză” este de a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor, mamelor cu copii şi persoanelor adulte care se confruntă cu o situaţie de criză temporară şi a cărei soluţionare necesită intervenţie în regim de urgenţă.

Edita Iuhasz: Ca urmare a extinderii şi reabilitării, vor fi oferite servicii unei palete mai largi de beneficiari1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor